REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

U ZADNJI ČAS

NAPOKON JE GOTOVO! DOGOVOREN NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI HRVATSKOG NOGOMETA Nitko nikad prije nije toliko platio za jednog hrvatskog nogometaša!

AUTOR:
  • Predrag Jurišić

 • OBJAVLJENO:
 • 28.06.2019. u 08:07

 • Prelaskom iz Reala u Chelsea za 45 milijuna eura veznjak Vatrenih učvrstio svoje vodeće mjesto na popisu najskupljih hrvatskih nogometaša svih vremena

  Samo 72 sata prije isteka roka Chelsea je dovršio posao prvokupa Matea Kovačića (25) od Reala i naš je reprezentativac tako definitivno Madrid zamijenio Londonom.

  Podsjetimo, Chelsea je pod FIFA-inim sankcijama i ima zabranu transfera (registracija novih igrača) ovoga ljeta i sljedeće zime, ali može do 30. lipnja produžiti registracije s igračima koji su došli na posudbu prošle sezone i ugovori im istječu tog datuma.

  Bili su to Mateo Kovačić i Gonzalo Higuain. Zna se da Higuain sigurno odlazi, a konačno zeleno svjetlo za otkup Kovačića dao je Frank Lampard, budući novi trener kluba sa Stamford Bridgea, čije se imenovanje očekuje u dolazećim danima.

    

  REUTERS/Phil Noble
  REUTERS

    

  Tri velika transfera

  Chelsea će tako Realu platiti čak 45 milijuna eura za hrvatskog veznjaka koji će time učvrstiti vodeće mjesto na ljestvici najskuplje plaćenih hrvatskih nogometaša!

  I dosad je Kovačić, naime, bio prvi na tom popisu, nakon što je madridski Real 2015. godine platio milanskom Interu za njega čak 38 milijuna eura odštete, osam milijuna više nego što je Real u ljeto 2012. godine “iskeširao” Tottenhamu za Luku Modrića, koji je drugi najskuplji hrvatski nogometaš.

    

  Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019 Arsenal's Lucas Torreira in action with Chelsea's Mateo Kovacic REUTERS/Lee Smith
  REUTERS/Lee Smith / REUTERS

  Kovačić

   

     

  Chelsea još čeka odluku CAS-a oko ukidanja sankcija

  Zbog kršenja propisa u vezi angažiranja inozemnih nogometaša mlađih od 18 godina, FIFA je u veljači ove godine kaznila Chelsea zabranom kupnje igrača u sljedeća dva prijelazna roka. Londonski klub žalio se na odluku i FIFA ga je u svibnju odbila, no potom se Chelsea okrenuo Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausanni.

  Prijelazni rok u Engleskoj završava 8. kolovoza, a sa Suda su poručili da nije moguće reći kada će donijeti svoju odluku. Chelsea je u siječnju, prije kazne, angažirao Christiana Pulisica iz Borussije Dortmund, a kod transfera Kovačića pronašli su rupu u zakonu. Budući da je hrvatski veznjak bio posuđen, morali su ga potpisati do 30. lipnja kako ne bi ušli u novi prijelazni rok već samo nastavili suradnju s Kovačićem.

  - Kovačić je bio na posudbi i kao dio tog dogovora postojala je klauzula prema kojoj Chelsea ima opciju potpisati ugovor s Kovačićem prije 30. lipnja kad ta posudba i istječe - objašnjavaju engleski stručnjaci.

  Na Stamford Bridgeu još se uvijek nadaju da će CAS reagirati pozitivno i ukinuti FIFA-ine sankcije. (dd)

   

  Iz drugih medija