Screenshot: Twitter
PRIČA O 'HRVATSKOM MESSIJU'

NAPOKON S OSMIJEHOM NA LICU! PREDSTAVLJEN ALEN HALILOVIĆ Evo kako je veliki talent HR nogometa objasnio kraj trnovitog puta: Pitajte gospodina Gattusa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2019. 14:44

U posljednjim satima prijelaznog roka koji je završen prošlog četvrtak dobili smo potvrdu o budućnosti Alena Halilovića koji je stigao na polugodišnju posudbu u Standard nakon što se baš i nije najbolje snašao u talijanskom velikanu Milanu.

Klub iz Liegea nekoliko je dana nakon zaključenog posla predstavio kapetana mlade hrvatske reprezentacije koji se tom prigodom s nekoliko rečenica obratio navijačima novog kluba.

"Prvi dojmovi o navijačima? Fantastični su. Mislim da nikad nisam vidio takvu atmosferu", izjavio je mladi Hrvat pred okupljenim novinarima.

Halilović je od odlaska iz Dinama 2014. promijenio je već šest klubova, a to nije baš uobičajeno za igrača koji ima svega 22 godine. Njegovo putovanje izvan Hrvatske krenulo preko Barcelone.

"Ne žalim, 99 posto klinaca bi na mom mjestu također prihvatilo ponudu Barcelone", izjavio je Alen pa redom opisivao događanja koja su uvjetovala njegove iduće selidbe, od Sporting Gijóna, preko HSV-a i Las Palmasa pa sve do Milana gdje je nastupao pod Gennarom Gattusom.

"Strašno mi se svidio trener Bruno Labbadia, ali on je dobio otkaz nakon četiri utakmice, a njegov nasljednik nije me vidio u svom sustavu. Jasno mi je rekao da želi igrati s dvojicom napadača i da mu se u koncepciju ne uklapa klasična desetka", prisjetio se Halilović epizode u Njemačkoj pa se onda okrenuo na Las Palmas u kojem ga je od značajnijeg učinka udaljila ozljeda.

"Tamo je bilo dobro, ali sam zbog ozljede izbivao četiri mjeseca na početku druge sezone."

Kada su ga novinari upitali zašto nije dobio pravu šansu na San Siru, mladi veznjak je odgovorio:

"To morati pitati gospodina Gattusa. Mislim da sam zaslužio priliku s obzirom na sve što sam pokazao na treninzima. On mi je rekao da mu se sviđa moj stil, ali da sam mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali to mi nije bio cilj. Želim igrati i pokazati svima što mogu napraviti na terenu. Zato sam došao u Standard", zaključio je Halilović.

Linker
26. travanj 2024 22:08