Ronald Gorsic / CROPIX
'POSTOJI VELIK INTERES ZA NJEGA'

NAŠAO SE NA DALIĆEVOM PRETPOZIVU I ZAINTERESIRAO SLAVNI KLUB 'U HNL-u sam odigrao preko 200 utakmica, sad bi jedan takav transfer bio prava stvar'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. svibanj 2019. 18:28

Iz pouzdanih turskih izvora jučer je sletjela informacija da turski velikan Bešiktaš, iza kojeg nije baš najuspješnija sezona, želi u svoje redove dovesti Osijekovog stopera Milu Škorića!

Nije mu sila ići

Ako ste možda propustili, Škorić se našao s pretpozivom hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za predstojeće oglede s Walesom u Osijeku (kvalifikacijska utakmica za EP 2020.) i Tunisom u Varaždinu (prijateljska utakmica).

- Ne znam previše oko zanimanja Bešiktaša, o tome biste mogli više porazgovarati s mojim zastupnikom Matejom Škegrom. Naravno da me zanima klub poput Bešiktaša, radi se doista o velikom turskom klubu. U HNL-u sam odigrao preko 200 utakmica, pa bi sad jedan transfer u inozemstvo bila prava stvar. Sve ću naravno raditi u dogovoru s kubom, sjest ćemo i razgovarati. Nije meni sila otići, u Osijeku mi je super, ali logično jest da bih inozemnim transferom osigurao egzistenciju. Jedan takav transfer došao bi kao naručen - kazao nam je 27-godišnji Škorić.

Na pitanje bi li ga Osijek pustio u ovom nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, važan član Skenderove udarne momčadi kaže sljedeće:

- Ne znam, na tu temu još nisam razgovarao s ljudima u klubu. Trenutačno sam presretan zbog pretpoziva za reprezentaciju, sjajno je biti u bilo kakvim kombinacijama za reprezentaciju, to je već ogroman uspjeh. Oduševljen sam. Ako sam sad među onima s pretpozivom izbornika Zlatka Dalića, nadam se uskoro i pravom pozivu, možda štoviše dobijem i kakvu minutažu na lipanjskoj prijateljskoj utakmici s Tunisom.

Zagreb, 251018.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, 
NK Lokomotiva - NK Osijek.
Na fotografiji: Mile Skoric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

S obzirom da nam je Škorić kazao da nazovemo njegovog zastupnika na ‘temu Bešiktaš’, okrenuli smo broj Mateja Škegre koji zadnjih godinu dana brine o njegovoj profesionalnoj karijeri.

Ima poziva

On je vlasnik agencije MSports PRO koja brine o još 15-ak igrača iz Hrvatske i inozemstva.

- Da, istina jest da postoji veliki interes za Milu Škorića, ali Bešiktaš nije jedini klub iz Turske koji me je kontaktirao u vezi transfera. Mislim da je Škorić nakon više od 200 utakmica u HNL-u potpuno sazrio za inozemni transfer. Naravno, i njegov klub Osijek će se pitati kad dođemo u fazu pregovora, ali mislim da će klub izaći ususret svome kapetanu kako bi osigurao egzistenciju svojoj obitelji i sebi. Mile može odigrati još 6-7 sezona na visokoj razini i malo je ilozurno očekivati da će sve te godine odraditi u Osijeku. Moram napomenuti da za njega postoji i interes i jednog kluba iz vrha ruske lige, te dva iz Liga petice. Smatram da je vrlo izgledno da će se transfer dogoditi ovo ljeto. Mile je svojim prezentacijama na terenu to i zaslužio - kazao nam je otvoreno Škegro.

Škorić u Osijeku trenutačno odrađuje desetu sezonu, u dresu prvoligaša iz Gradskoga vrta odigrao je već 218 utakmica, a jednom je zaigrao i za hrvatsku reprezentaciju.

Pocrvenio u LA

Bilo je to u svibnju 2017. godine na američkoj turneji za izbornikovanja Ante Čačića, koji ga je u pobjedi protiv Meksika 2:1 koristio kao startera. Škorić je odigrao vrlo dobru utakmicu, no nije je i završio, jer je zbog dva žuta kartona morao iz igre petnaestak minuta prije kraja dvoboja u Los Angelesu...

Linker
25. travanj 2024 19:42