REUTERS/Murad Sezer
KAKAV BI TO POSAO BIO...

NAZIRE SE JEDAN OD NAJATRAKTIVNIJIH HNL TRANSFERA OVE SEZONE, ALI NE U REDOVE VELIKE ČETVORKE? Strijelac sa Svjetskog prvenstva stiže u Hrvatsku?

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. kolovoz 2018. 14:22

Premda su se navijači ponadali da bi Istra 1961 mogla, možda prvi put, pokazati određenu snagu u HNL transferima, nije se dogodilo. Još će trebati vremena da se podigne u prestižu, no sama činjenica da je bila spremna platiti ozbiljnu odštetu (200-250 tisuća eura) za nekog hrvatskog igrača, i to iz Druge lige, prilog je tvrdnji da taj rast nije samo iluzija. Domagoj Drožđek potpisao je za Lokomotivu, puno bolje pozicioniranu u ovakvim situacijama.

Tako je prva želja kluba i navijača, kao i gazde, da pomiri odnos mladosti, kvalitete i isplativosti s igračem iz Hrvatske ostala neispunjena. No krilnog se igrača “mora” naći, pa je tako fokus prebačen na jednoga koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te se čak upisao u listu strijelaca. Jose Luis Rodriguez (20) u intenzivnim je pregovorima s Istrom i moguće je da će i formalno postati njen igrač.

Panamac je donedavno, činilo se, trebao potpisati za Trabzonspor, no zašto nije, ne znamo. Rodriguez je bočni igrač, hitar i prodoran, a u Rusiji je bio strijelac gola protiv Tunisa. Šira javnost upoznala ga je kroz veoma popularan video u kojem s obitelji na televiziji gleda objavu putnika za Svjetsko prvenstvo, a njegovo je ime dočekano uz opće slavlje obitelji. Panama je ove godine prvi put nastupila na SP-u, što je bilo kao nacionalni praznik za tu srednjeameričku državu koja ima oko 4 milijuna stanovnika. I koja je Rodriguezov gol slavila kao da je finale SP-a...

Hoće li doći u Pulu, znat će se uskoro, pa se više treba držati gotovih akcija. Nakon Korejca Young Kima napokon je potpisao i španjolski veznjak Tena (posljednji klub Real Madrid II). Taj 25-godišnjak klasični je defenzivni vezni čija je vrlina destrukcija suparničkih napada i oduzimanje lopti.

Zasad nema naznaka da će se pojačavati obrambena zona, koja se dosad nije pokazala čvrstom u HNL-u. Dijelom i zbog toga zaključena je misija Nicolasa Senzembe u Puli, Francuz se vraća u Sochaux. Ugovor je raskinut sporazumno i s Nikolom Badrovom.

Inače, nakon Rufatija Puljani imaju još jednog mladog ali hrvatskog reprezentativca. Petar Rubić dobio je poziv u U-20 selekciju Roberta Jarnija te će se 5. i 7. rujna sučeliti vršnjacima iz Rusiji...

Linker
25. travanj 2024 16:18