Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
TRENUTAK ODLUKE

NEIZVJESNA BUDUĆNOST JEDNOG OD NAJVEĆIH HRVATSKIH TALENATA Hoće li Bundesligaš srušiti klupski rekord zbog bivšeg dinamovca?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 15. prosinac 2017. 14:00

Josip Brekalo jedan je od najvećih hrvatskih talenata, tek mu je 19 godina, a već iza sebe ima jedan veliki transfer. Prije godinu i pol dana Wolfsburg je platio 6 milijuna eura Dinamu za krilnog napadača. Nakon pola sezone Vukovi su ga poslali na posudbu u tada drugoligaša Stuttgarta s kojim je uspio izboriti povratak u elitni njemački nogometni razred.

Posudba traje do ljeta sljedeće godine i Brekalo je ove sezone nastupio na 13 od 16 utakmica postigavši jedan pogodak uz asistenciju. Odigrao je i dvije utakmice u Kupu, također zabivši jedan gol. Što će pak biti s njime sljedećeg ljeta, teško je dokučiti, međutim, kako sada stvari stoje Stuttgart neće otkupiti njegov ugovor, premda imaju pravo prvenstva.

Wolfsburg, naime, traži čak 17,5 milijun eura. Ukoliko Švabe pristanu na tu cijenu bio bi to daleko najveći iznos kojeg su platiti za nekog igrača, rekord je osam milijuna eura koliko su 2009. platili Fiorentini za Zlatka Kuzmanovića.

Po nekim navodima Wolfsburg bi Brekala htio vratiti čak i ove zime, pogotovo, ako Stuttgart odustane od kupnje. Vukovi su sigurni da će im mladi Hrvat u budućnosti donijeti puno, ne samo sportski nego i financijski, naime, u slučaju da Švabe ipak odluče otkupiti ugovor 19-godišnjeg ofenzivca, Wolfsburgu bi ostala i mogućnost dodatne zarade. Naime, u nekom novom transferu Vukovi bi inkasirali 15% od svote koja premašuje 17,5 milijuna eura.

Linker
20. travanj 2024 11:07