Getty Images
INFORMACIJE IZ PRVE RUKE

NEKAD JE ČUVAO MESSIJA, A SADA BI MOGAO DOĆI NA MAKSIMIR 'On bi zaista bio pravo pojačanje za Dinamo! Jako je dobar, ima fenomenalan centaršut...'

MODRA META Maksimirskom klubu zanimljiv igrač Arsenala iz Tule
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2019. 22:23

Traje Dinamova potraga za lijevim bekom. Gledalo ih se desetak, a sve ulazi u završnu fazu. Posljednjih dana puno se pisalo o Rafi Soaresu, igraču Guimaraesa. Portugalac je bio želja Modrih, ponuđen je hrvatskom prvaku, ali očito je preskup. Meta je bio i Jacques Francois Moubandje (28), lijevi bočni koji posljednjih šest godina igra za francuski Toulouse. Ima 132 nastupa za Toulouse u Ligue 1. Iako je od lipnja slobodan igrač, Moubandje ima druge planove kad se radi o nastavku igračke karijere.

No potraga za lijevim bočnim, nakon što je na desni stigao Ivo Pinto, mogla bi uskoro biti okončana. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je novi Dinamov cilj Španjolac Victor Alvarez (26), lijevi bek Arsenala iz Tule. Odmah treba napisati, jer to je najvažnije, slobodan je igrač, ugovor mu istječe krajem lipnja ove godine. Alvarez je prije dolaska u Arsenal igrao za Espanyol četiri godine, a bio je i član mladih španjolskih reprezentacija od U-17 do U-19. Ove je sezone ukupno odigrao 28 utakmica, 23 u prvoj ruskoj ligi te pet u Kupu.

Alex Caparros/Getty Images
Getty Images

Budući da priča ima ozbiljne obrise, nazvali smo crnogorskog trenera Miodraga Grofa Božovića, trenera Samare. Naime, taj stručnjak, koji je, između ostalih, trenirao Amkar, Rostov, moskovski Dinamo, moskovski Lokomotiv i Crvenu zvezdu, prije godinu je dana u Arsenalu trenirao Alvareza.

- Kod mene je Alvarez godinu dana standardno igrao, propustio je samo dvije-tri utakmice zbog ozljede. Igrao je dobro, riječ je o iskusnom igraču koji je bio u Espanyolu. Tipičan je španjolski igrač, zna igrati, jako je dobar u defenzivi, ali voli izlaziti kroz igru - kaže Božović.

Sjajan centaršut

Onda apostrofira još jednu sjajnu karakteristiku Alvareza.

- Ima fenomenalan centaršut! Izvrsno se pridodaje, što je Dinamu, mislim, dosta bitno. Držim da bi takav igrač zaista bio pojačanje za Dinamo. Naravno, ja to govorim iz svoje perspektive, jer kod mene je stvarno igrao dobro, baš dobro. Znate kako je; ima igrača koji u nekom klubu igraju jako dobro, onda odu u drugi klub pa tamo ne igraju tako dobro, a ima onih i koji igraju loše. To se nikada ne može znati. Mogu samo ponoviti da se radi o dobrom i kvalitetnom igraču - zaključio je Božović.

E sad ćemo vidjeti što će se događati. O svemu će zaključnu riječ kazati trener Nenad Bjelica i sportski direktor Zoran Mamić. Hoće li Alvarez biti Dinamovo pojačanje za poziciju lijevog beka, saznat ćemo uskoro, svakako do početka priprema.

Priča se kuha

Priča se kuha, no još nije dodan onaj završni začin, treba sve dogovoriti i potpisati. Obično u tim završnim pregovorima zna iskrsnuti nešto što minira ono što se činilo kao gotova stvar. Dakle, ništa nije gotovo, slijedeći će dani biti zanimljivi.

Linker
25. travanj 2024 03:36