Dilaver
 Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
TRANSFER NA POMOLU

NENAD BJELICA DOVODI 'LJUBIMCA' IZ BIVŠEG KLUBA! BRANIČ IZ TOMISLAVGRADA BLIZU MAKSIMIRA 'Tko ne bi došao u Dinamo ako može'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2018. 00:21

U Maksimiru svakodnevno rade na transferima, traže igrače na svim pozicijama. Rekao je i Nenad Bjelica neki dan kako vjeruje da će do početka priprema imati dovoljno novih igrača, da mu neće ‘kapati’ usred treninga. Puno je trenera to željelo prije njega, ali malo je onih kojima se to i ostvarilo.

Međutim, Bjelica je na dobrom putu da ostvari svoje ideje, bit će, kako čujemo, podosta uključen u dovođenje igrača. Neki su u ovom prijelaznom roku već došli, mimo njegova znanja, no oni budući koji će dolaziti neće stići u Dinamo, a da on nije dao svoje mišljenje. Kakvo god ono bilo.

Međutim, da Bjelica ima velik utjecaj na Dinamovu transfernu politiku, kazuje činjenica da je jedan od velikih kandidata za dolazak u Maksimir Emir Dilaver.

Riječ je o braniču, rođenom u Tomislavgradu, koji ima austrijsko državljanstvo, kojeg je Bjelica imao u bečkoj Austriji, a onda ga doveo i u poljski Lech. Dilaver je još uvijek igrač Lecha, ima ugovor još tri godine, ali... Njega je doveo Bjelica i odlaskom trenera ni njemu ne cvjetaju ruže. Poljski mediji pišu da je došao u klubu u sukob i da je na izlaznim vratima. U cijeloj toj priči pojavio se Dinamo kao vrlo ozbiljna opcija. Neki izvori čak govore da je Dilaver vrlo blizu Maksimiru, da su pregovori u završnoj fazi.

- Ne znam što bih vam rekao, tko ne bi došao u Dinamo ako može - javio se jučer Dilaver iz Beča, ne demantirajući da postoji ozbiljna opcija s modrim klubom.

- Gledajte, govori se, priča se, ja jako cijenim Nenada Bjelicu, nisam nikad radio s boljim trenerom. Bio je šok kad je otišao iz Lecha, napravio je ovdje sjajan posao, Dinamo je sigurno s njim pogodio.

Poljski mediji pišu da je Dilaver zbog Bjeličina odlaska došao u sukob s klubom, da tamo nema budućnost.

- Ha, nije baš tako. Pričao sam s predsjednikom kluba, rekao mu što mislim, ne znam, ako je netko to zamjerio... Vidite, ja ne odlučujem, još sam igrač Lecha, ne znam kolika je odšteta, ali mislim da nije nešto prevelika. Vidjet ćemo kako će se sve to razvijati, u svakom slučaju, Bjelica je za Dinamo sjajna opcija, vjerujem da u Dinamu znaju kakvog su trenera doveli.

Prvi od dvojice

Inače, Dilaver je po profilu bek, međutim, silom prilika postao je stoper i u mnogim medijskim izvještajima najbolji je stoper poljske Ekstraklase.

- Tako kažu, iako nije to službeni izbor, nego ovako... Igrao sam beka, ali Bjelica me stavio na stopera i to se pokazalo dobrim, odigrao sam odličnu sezonu. A što će biti iduće sezone, vidjet ćemo.

Šitum i Dilaver - ostvari li se ovaj transfer - Bjelica bi već doveo dva svoja ‘ljubimca’, igrača kojima vjeruje, što je dokaz da ima upliva u transfere, da ga se dosta pita. Sad je na Dinamu da taj transfer i završi, dogovori s Lechom. Koliko je blizu Dilaver, simptomatična je ova rečenica:

- Ali nemojte sad puno napisati, imaju dečki važnu utakmicu, da ih to ne dekoncentrira.

Neće, ovo izlazi nakon finala. A uskoro bi Dilaver mogao biti njihov suigrač. Prvi od dvojice stopera koje planiraju dovesti u Maksimiru. Jer, Benković je možda ipak bliži odlasku...

Linker
23. travanj 2024 01:29