Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
POTRAGA ZA ŠPICOM

NENAD BJELICA OSTAO IZNENAĐEN 'Sve se odigralo u samo dva dana, ali dok se s njim sve ne riješi, ne želimo raditi nikakve sljedeće korake...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2019. 11:45

Dinamo je u Belek stigao s 33 igrača. U zrakoplovu nije bio samo Mario Budimir, koji je drugim odletio u Teheran, tamo će obaviti liječnički pregled i ako sve bude u redu, potpisati za Persepolis Branka Ivankovića.

- Dečki su nakon odmora stigli u dobrom stanju na pripreme, sve ono što smo im dali raditi u vrijeme odmora ispunili, jako dobro su trenirali u Zagrebu, imamo male sitnije probleme sa Šunjićem i Ademijem, ali nadamo se da će već ovdje u Beleku normalno trenirati s nama - kaže nam Bjelica.

Naravno da je najzanimljivija priča odlazak Budimira. Primarno iz razloga što će Modri dovesti jednog napadača, jer Bjelica ne želi ostati samo na Gavranoviću i Petkoviću.

- Budimir je otputovao u Teheran, ali dok pričamo, još ne znamo hoće li se sve uspjeti realizirati. Ukoliko sve bude u redu, Budimiru bih želio zahvaliti da igrama i ponašanju. On je vrhunski profesionalac, zaslužuje da mu Dinamo iziđe ususret te da mu omogući da pred kraj karijere zaradi adekvatan novac.

Bez odštete

Saznali smo da Dinamo uopće neće uzeti odštetu za Budimira, što je sjajan potez, tom sjajnom napadaču i čovjeku zaista trebalo omogućiti da u jeseni karijere zaigra u klubu gdje se može dobro zaraditi. U kratkom vremenu Budimir je zadužio zagrebački klub.

- Odlaskom Budimira ostajemo na dva napadača. To nam je premalo. U slučaju ozljede ili kartona ne možemo ostati samo na jednoj špici u tri natjecanja. Volio bih da dovedemo još jednog napadača!

Ima li Bjelica već nekoga u planu?

- Neću vam sada, naravno, odavati imena onih koji su nam zanimljivi. Vidjet ćemo što je moguće, a što nije. Nije lagano dovesti igrača u zimskom prijelaznom roku. Pogotovo što ne želimo plaćati neke velike iznose. Za tim nema potrebe. Ali kad Budimir potpiše za Persepolis, onda ćemo se okrenuti potrazi za adekvatnim napadačem. Ovo s Budimirom nas je iznenadilo jer se dogodilo praktički u dva dana. Dok se s njim sve ne riješi, ne želimo raditi nikakve sljedeće korake.

Šest suparnika

Do koje svote Dinamo može ići kad se radi o kupnji napadača?

- Ne znam... To nije moj dio, ne mogu o tome pričati. Ali svakako ću inzistirati na dovođenju napadača.

Kad se radi o pripremama u Beleku, Bjelica kaže.

- Nećemo mnogo mijenjati u našem načinu igre. Cilj je poboljšati neke segmente koji možda nisu bili na top razini. Uglavnom, ovdje ćemo uvježbavati sve faze igre, od posjeda, neposjeda, tranzicije nakon izgubljene lopte... Moramo se poboljšavati u svemu. Želimo biti prvaci, to je naš cilj, kao i osvajanje Kupa. U Europskoj ligi pokušat ćemo napraviti što je moguće više. Protivnike na pripremama birali smo iz različitih država kako bismo se prilagođavali na različite stilove igre. Imamo šest suparnika iz šest različitih zemalja, dobri su i kvalitetni. Na pripremama meni toliko nije važan rezultat, pa čak ni igra, jer se naporno radi. Važno je ono što dolazi početkom veljače.

Što biste na početku priprema u Turskoj poručili navijačima?

- Mi vjerujemo u - korak više! Imamo dovoljno kvalitete i znanja da ga napravimo. Naravno, trebat će nam primarno u Europi i sportske sreće. Navijačima poručujemo da nas podržavaju kako su nas podržavali u jesenskm dijelu sezone - zaključio je Bjelica.

Linker
19. travanj 2024 21:53