Goran Mehkek / CROPIX
'BAŠ NITKO NIJE IZNAD DINAMA'

NENAD BJELICA OŠTRO ODGOVORIO NA PROZIVKE Takav način komunikacije ne prihvaćam! Neovisno radi li se o predsjednici države ili čistačici na stadionu!

NENAD BJELICA Dinamov trofejni trener jučer reagirao na izjave zastupnika mladog veznjaka maksimirske momčadi Andyja Bare
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2019. 18:15

Modri su jučer poslije podne igrali prijateljsku utakmicu u Sesvetama, a prije toga porazgovarali smo s trenerom Nenadom Bjelicom. Zavrtjela se ta priča koju je inicirao zastupnik Danija Olma i Lovre Majera. Andy Bara medijski se požalio na malu minutažu njegova klijenta Majera.

Pravila ponašanja

Logično, s obzirom na to da sastav Dinama određuje trener, Bjelica se osjetio prozvanim. Mirno i staloženo je pričao...

- Takav način komunikacije ne prihvaćam. Neovisno o kome se radi. Svejedno radi li se o menadžeru koji je jučer krenuo s poslom ili o menadžeru koji je prvi suradnik Jorgea Mendesa. Odgojen sam tako da se prema svakoj osobi s kojom imam nekakvu suradnju odnosim s velikim poštovanjem. To poštovanje očekujem i od te osobe prema sebi. Ponavljam, neovisno o tome radi li se o predsjednici države ili čistačici na stadionu u Maksimiru. Radi se o mojim jasnim pravilima ponašanja - kazao nam je Bjelica.

Koprivnica, 190419. 
Gradski stadion. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, 
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Lovro Majer.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Veli da nitko nije iznad Dinama...

- Nitko, baš nitko nije iznad kluba. Niti jedan igrač, niti jedan trener, niti bilo koja osoba. Dinamo je na prvom mjestu. Tako će biti dok god ja budem u Dinamu. Konačno, ja ne određujem tko igra u Dinamu. Određuju igrači svojim igrama i ponašanjem na terenu, doprinosom momčadi. Te komponente su presudne u odlukama tko će igrati na utakmici. Onaj tko ne može prihvatiti ta pravila ponašanja, njegov je problem. Time je završena ova priča, nema više nikakvih diskusija na tu temu. Znam menadžere svih naših igrača i sa svima imam vrlo korektan odnos, znao sam ih i prije dolaska u Dinamo, s njima sam surađivao ili kao igrač ili kao trener. U ovo vrijeme koliko sam u Dinamu, ni jedan od njih nije na mene radio ni najmanji pritisak. Nikada, niti u jednoj situaciji. Ali kad god je netko tražio razgovor, odazvao sam se. Tako će biti i dalje sa svim onima koji prema meni pokažu poštovanje. Drugi neće imati moje poštovanje, to svatko mora razumjeti, radi se li o menadžeru, igraču ili bilo kojoj drugoj osobi koja radi sa mnom.

Na tu temu, Bjelica je završio...

- Vi dobro znate moje mišljenje o Lovri Majeru, uostalom, to ste i napisali. Kad je Lovro u pitanju, kod mene se ništa neće promijeniti. Cijenim ga i kao osobu i kao igrača. Igrom slučaja ove sezone igra manje zbog svojih ozljeda. Jako mi je žao zbog toga, ali ja sam tu da mu pomognem da se vrati na razinu na kojoj je bio prije dolaska u Dinamo. Vjerujem da on to može.

Onda smo se prebacili na nešto drugo, na predstojeći ljetni prijelazni rok. Naime, kreće razdoblje u kojem će se, sasvim je to normalno i uobičajeno, razgovarati o dolascima i odlascima iz plavog kluba.

- Da odmah raščistimo sve unaprijed kad se radi o predstojećem prijelaznom roku. Svatko može donijeti ponudu za igrača. Hoće li se igrača pustiti ili ne, odlučuje klub. Odnosno naš klupski interes. Vrlo je bitno ovo što ću vam sada kazati. Dinamo nikoga u ovom trenutku nije odredio za transfer, nema nikakve transfer-liste! Svatko može ostati u Dinamu, svatko može otići, sve ovisi o ponudama i odluci kluba. Sigurno nikoga nećemo prodavati ispod cijene, jer su naši igrači ove sezone postigli vrhunske rezultate. Recimo, ja ljetos nisam želio pustiti Ivana Fiolića. Međutim, bio je tu dvije-tri godine, nije bio sretan i mi smo našli rješenje. Isto tako i Armin Hodžić. Mi smo te igrače mogli zadržati, ali kad dođe ponuda, spremni smo za razgovor. Uvijek se štiti interes kluba i mi svi skupa ćemo ga uvijek štititi, nikoga nećemo prodati samo da bismo ga prodali, ali s druge strane uvažavamo i mišljenje igrača.

Ostajemo na okupu

Kad se radi o dolascima, kaže da zasad nema ničega konkretnoga.

- Nećemo se pretrpavati igračima. Imamo dobru momčad, s vremenom ćemo vidjeti koga možemo dovesti. U ovom trenutku nismo ništa odlučili. Ali mogu vam sa sigurnošću kazati ovo. Ostajemo na okupu, velika većina ove momčadi, njen temelj, sljedeće sezone će napadati Ligu prvaka - zaključio je Bjelica.

Linker
18. travanj 2024 03:06