Screenshot (Twitter/ Celtic)
DEBITIRA U SLAVNOM DERBIJU?

NEOBIČNA SITUACIJA U KARIJERI JEDNOG OD NAJSKUPLJIH IGRAČA U POVIJESTI HNL-A Postao najveći Dinamov posao ovog ljeta, pa ekspresno promijenio sredinu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. rujan 2018. 13:10

Filip Benković bio je najveći Dinamov posao ovog prijelaznog roka, otišao je u Leicester za 15 milijuna eura. Neki je dan debitirao za novi klub protiv Fleetwooda u Liga kupu, a onda se zaputio u Glasgow.

Naime, Benković će sezone odraditi na posudbi u Celticu. Nazočio je, pišu škotski mediji, utakmici protiv Suduve u play-offu Europske lige, a jučer je odrađivao liječnički i zadnje formalnosti. Do završetka ovog izdanja službeno nije bilo objavljeno da je Benković i potpisao, ali nije bilo naznaka ikakvih prepreka tome poslu.

Neobična situacija da netko ode iz HNL-a za toliko novac pa onda ode na posudbu, međutim, posljedica je to i činjenice da Leicester nije u zadnjim danima prijelaznog roka prodao nijednog stopera, poglavito Maguirea, pa ih sad Claude Puel ima viška u svlačionici. K tome, Celtic je i ranije hito Benkovića, ali nikad nije mogao platit taj iznos koji je želio Dinamo. Kad su Škoti izborili Europsku ligu onda su odlučili i ući u taj posao, dovesti Benkovića na posudbu. Dobro Celticu, dobro Leicesteru, odlično Benkoviću koji će sigurno igrati više nego među ‘Lisicama’. I sad o njemu ovisi hoće li se nametnuti i na tjerati Puela da ga vrati u engleski Premiership.

Škotska liga sigurno je dobra odskočna daska za Englesku, o bivšem Dinamovom stoperu sad ovisi kako će se predstaviti u ‘bijelom svijetu’. Inače, već u nedjelju na rasporedu je prvi Old Firm sezone, možda Benković već bude u kadru za tu utakmicu?

Linker
26. travanj 2024 05:54