REUTERS/Stringer
PRESUDNI TRENUCI

NEOČEKIVAN ZAPLET U TRANSFERU VELIKOG HRVATSKOG TALENTA Stigla konkretna milijunska ponuda, bivši hajdukovac postao žestoka konkurencija Modrima

TRANSFER Dinamo više nije sam u utrci za mladog reprezentativca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2019. 13:29

Grčki prvak PAOK nudi Lokomotivi tri milijuna eura za Luku Ivanušeca! Ta se informacija jučer probila do nas iz menadžerskih krugova. Isto tako saznajemo da je to dosad jedina ponuda za mladog hrvatskog reprezentativca osim, naravno, one Dinamove. Po našim saznanjima, Modri su također spremni platiti Lokosima između 2,5 i 3 milijuna eura.

Trener Bjelica već se izjasnio da bi želio Ivanušeca, te da bi on bio pojačanje za njegovu momčad. Ivanušec nam je prije početka Eura pak kazao da će se sve znati ubrzo nakon završetka natjecanja najboljih mladih reprezentacija Europe. Ono ja završilo jučer, ali Gračanovi dečki su već na odmoru od prošlog utorka, pa smo mislili da će se priča oko Ivanušeca već riješiti.

Zapelo u komunikaciji

Dakle, svota koju je Dinamo spreman platiti za Ivanušeca praktički je identična onoj koju nudi PAOK. Jedino bi Luka imao veća primanja u grčkom prvaku. Međutim, to zapravo i nije presudno kad se radi o izboru budućeg kluba mladog hrvatskog reprezentativca.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

Nešto je očito zapelo u komunikaciji između Lokosa i Dinama, kao da nema neke velike želje da se dogovori transfer. Čini se da u Lokomotivi pomalo tehniciraju i licitiraju, jer očekuju još ponuda za Ivanušeca, mnogo većih od one koju je gurnuo PAOK. To može biti jedan do bitnih razloga zašto Ivanušec već nije postao igrač Dinama. Jer Lokomotiva je već prošlog zimskog prijelaznog roka mogla napraviti sjajan posao kad se radi o Ivanušecu. Naime, menadžerski izvori nam tvrde da je Brentford, član Championshipa, za Luku nudio čak 6,5 milijuna eura! Međutim, po istom izvoru su apetiti u uredima Lokomotiva bile nešto veći te se posao nije dovršio. Lokomotiva očito više ne pristaje na mrvice, odnosno na skromne transfere. Odlučilo je društvo s Kajzerice graditi jaki klub, a za to je potrebna i puna blagajna. Primjerice, navodno Lokosi za svog vratara Ivu Grbića, koji je također branio na Euru mladih, traže 3,5 milijuna eura!

Zagreb, 010219.
Nogometni stadion Zagreb, Kranjceviceva .
Utakmica 19. kola 1. Hrvatski telekom Prva liga,
NK Lokomotiva - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Luka Ivanusec.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Šikić i Trump

Po onome što smo saznali, PAOK bi mogao vrlo brzo povisiti ponudu za Ivanušeca, i Grci čekaju možebitne reakcije drugih klubova, recimo Dinama koji je uz njih ovog trenutka ponajviše zainteresiran. Sportski direktor PAOK-a je Mario Branco, bivši sportski direktor Hajduka koji dobro zna kako funkcioniraju klubovi na hrvatskoj sceni. Hoće li ponuda PAOK-a zapravo biti požurnica za Luku Ivanušeca prema Dinamu ili će biti znak za dodatno odugovlačenje pregovora? A šef Lokosa Božidar Šikić vješt je pregovarač, kažu neki da se bavio politikom, prije Trumpa bi kročio na tlo Sjeverne Koreje.

Linker
24. travanj 2024 22:14