Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SVE JE RIJEŠENO

NEOČEKIVANI TRANSFER U MAKSIMIRU U SJENI SIGALIJEVOG ODLASKA Odlazak u susjedstvo: 'Htio sam igrati, ali...! Trener mi nije mogao obećati jednu stvar'

UREMOVIĆ POTPISAO ZA OLIMPIJU Ne odlazim razočaran, htio sam igrati, a Cvitanović mi to nije mogao jamčiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. siječanj 2018. 18:16

U sjeni odlaska Leonarda Sigalija dogodio se i taj neočekivani transfer, Filip Uremović potpisao je za ljubljansku Olimpiju. Kapetan Dinama II, stoper kojemu su prognozirali da će postati dio prve momčadi...

- Sve je riješeno, potpisao sam na tri i pol godine i jako sam sretan zbog toga - kazao nam je Uremović.

Nismo skrivali iznenađenje takvim raspletom.

- Ha-ha, možda jest neobično, tako je ispalo. Ja sam zadovoljan, došao sam u klub gdje ću igrati seniorski, prvoligaški nogomet, drago mi je što je trener Igor Bišćan inzistirao na meni, baš me on htio u momčad, što mi otvara perspektivu. Nije meni bilo loše u Rovinju tih nekoliko dana s prvom momčadi, ali odlučio sam se na ovaj potez, jer u Olimpiji ću sigurno više igrati.

Zagreb, 111117. 
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
Druga HNL, 16.kolo, seniori, utakmica Dinamo II - Sesvete.
Na fotografiji: Filip Uremovic, Matej Cosic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je prodao igrača druge momčadi za milijunski iznos u kunama (oko 1,5 milijuna kuna), što je s financijske strane dobar poslovni potez, ali ostaje upitnik znatiželje.

Je li sam Uremović razočaran činjenicom da neće dobiti šansu u Dinamu?

- Ma kakvi razočaran, Dinamu sam zahvalan na svemu, vjerujem čak i da ću se jednog dana vratiti. Jednostavno, tako se poklopilo. Pričao sam s trenerom, koji mi je iskreno rekao da mi ne može ništa jamčiti, kako mi ne može obećati da ću igrati, s obzirom na konkurenciju. Tako i jest, konkurencija je i dalje velika, svjestan sam da se ne bih mogao nadati velikoj minutaži. Nema baš nikakve ljutnje, Olimpija me željela već neko vrijeme, sretan sam i spreman staviti na raspolaganje treneru Bišćanu. Idemo s Mariborom u borbu za naslov prvaka, vjerujem da ćemo na kraju osvojiti trofej - zaključio je Uremović.

Linker
25. travanj 2024 12:48