Klupski arhiv
BRAZILSKI PLAYMAKER

'NEODOLJIVO PODSJEĆA NA SAMMIRA, ALI VIŠE TRČI, MOGAO BI BITI OTKRIĆE SEZONE!' U Zagreb stiže ofenzivni vezist

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 24. lipanj 2019. 22:51

Lokomotiva je našla zamjenu za Luku Ivanušeca koji je na putu prema Dinamu i to u Brazilu. Nova “desetka” je Emerson Santana Deocleciano (19), a kako je rodom iz pokrajine Bahije, zovu ga skraćeno - Emerson Baiano.

Riječ je o ofenzivnom vezistu koji na terenu neodoljivo podsjeća na bivšeg dinamovca i hrvatskog reprezentativca Sammira, ali više trči i mogao bi biti jedno od otkrića sezone. Emerson Baiano je lani igrao za Vila Novu u brazilskoj Serie B, gledao ga je i proučio direktor Lokomotivine omladinske škole Jurica Čabraja, s kojim je prije povratka u Dinamo u Brazilu bio i dosadašnji trener juniora Jerko Leko.

Dogovorena je posudba na godinu dana s pravom prvokupa. Brazilci doživljavaju Hrvatsku kao pravo mjesto za razvoj mladih igrača, a HNL dobro prate i skauti europskih klubova, dok “lokosima” treba pojačanje u vezi i potencijalni novi lider igre.

Trener Goran Tomić će Brazilca kao i nekolicinu novih igrača testirati na pet pripremnih utakmica u Nizozemskoj (među inima protiv Lokerena, Cluba Bruggea i Genka), gdje će se 'lokosi' pripremati od 30. lipnja do 15. srpnja.

Linker
23. travanj 2024 00:13