Masashi Hara/Getty Images
SLUŽBENO

NESLAVAN POVRATAK OTPISANE ZVIJEZDE KOJA IMA NOVI KLUB Željelo ga je pola Europe, prodao se za rekordne novce, a otad mu se gubi svaki trag...

Nekad sjajni kolumbijski napadač Jackson Martinez ima novi klub - portugalski Portimonense.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2018. 10:36

Sjećate se Jacksona Martineza? Kolumbijski 31-godišnji napadač terorizirao je suparničke obrane u dresu Porta između 2012. i 2015. godine i željeli su ga dovesti najbolji svjetski klubovi.

Tada je prešao u Atletico Madrid u kojem se baš nije snašao za 35 milijuna eura odštete, pa se odlučio na seobu u Kinu, u Guangzhou Evergrande gdje mu je za tada rekordnih (u Aziji) 42 milijuna eura odštete.

U Kini je uživao status jednog od najplaćenijih nogometaša svijeta, a odigrao je na kraju za klub svega 16 utakmica i pritom zabio 4 gola.

Sada je službeno član portugalskog prvoligaša, trenutno posljednjeplasirane momčadi ligaške ljestvice nakon četiri kola u koju je stigao na posudbu.

Zanimljivo je kako je u međuvremenu tržišna vrijednost ovog nekad sjajnog napadača za kojim su se otimali europski moćnici pala s 35 milijuna eura 2015. na svega tri milijuna eura. Hoće li se uspjeti vratiti svojim najboljim izdanjima, ostaje za vidjeti...

Linker
01. svibanj 2024 23:49