BILBAO, SPAIN - SEPTEMBER 29: Ivan Mocinic of SK Rapid Wien runs with the ball during the UEFA Europa League Group F match between Athletic Club and SK Rapid Wien at San Mames stadium on September 29, 2016 in Bilbao, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images / Getty Images

Ivan Močinić

OŽIVLJAVANJE KARIJERE

NESRETNI REPREZENTATIVAC VATRENIH NA KORAK DO POVRATKA U HRVATSKU Njegove patnje su počele kada se našao na Kovačevom popisu za SP u Brazilu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.08.2019. u 12:41

 • Bivši kapetan Rijeke i reprezentativac Ivan Močinić blizu je transfera u Istru 1961! To su nam u petak potvrdili izvori iz kluba, uz ogradu kako još nije potpisan ugovor, ali da je praktično sve dogovoreno. Močinić je dijete Rijeke koji je 2014. u dobi od 21 godine osigurao mjesto među 23 putnika Nike Kovača za svjetsko prvenstvo u Brazilu. No, imao je veliki peh da se pred odlazak ozlijedio (skočni zglob) i morao je ostati kući.

  Dvije godine kasnije kao kapetan Rijeke zaslužio je transfer (2 milijuna eura odšteta) u bečki Rapid. No, tamo je već nakon pola godine upao u veliku seriju pehova zbog problema sa patelom koljena. Gotovo dvije godine (uz operaciju i rehabilitacije) se oporavljao i u prošloj je sezoni napokon zdravstveno bio spreman za igru. Međutim trener Rapida nije ga više vidio u svojim planovima te je Močinić uglavnom odigrao utakmice za drugu momčad u njihovoj nižoj ligi.

  ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - NOVEMBER 17: Ivan Mocinic of Croatia stays before international friendly football match between Russia and Croatia at Olymp II stadium on November 17, 2015 in Rostov-on-Don, Russia.(Photo by Epsilon/Getty Images)
  Epsilon/Getty Images / Getty Images

  Ivan Močinić

   

  Ljetos je sporazumno raskinuo ugovor sa Rapidom (trajao mu je do 2020.) i do sada je trenirao sa riječkim Orijentom. Nakon uspostavljenih kontakata, uz podršku trenera Istre 1961 Ivana Preleca, Močinić je prihvatio poziv da u Zeleno Žutom dresu započne revitalizaciju karijere. Igrač koji je u studenom 2015. nastupio za Hrvatsku (izbornik Ante Čačić) protiv Rusije u Rostovu (3:1) možda je napokon zatvorio krug pehova sa zdravljem.

  U Puli može pronaći sredinu koja će mu omogućiti postupni povratak u natjecateljski ritam i povjerenje trenera, a istodobno kad dostigne razinu svoje forme on može pomoći Puljanima da budu kvalitetnijeg učinka. Sa 26 godina Močinić ima i te kako vremena i pogotovo potencijala da u tome uspije.

  Iz drugih medija