Denis Doyle/Getty Images
SITUACIJA U KOJOJ SVI DOBIVAJU

NESTVARNA PONUDA ZA ZVIJEZDU REAL MADRIDA: BALE POSTAJE NAJPLAĆENIJI IGRAČ SVIJETA!? Šuška se i o velikoj razmjeni koja bi potresla nogometni svijet

Piše: HinaObjavljeno: 22. srpanj 2019. 13:49

Zvijezda madridskog Reala Gareth Bale dobio je ponudu od jednog kineskog kluba, a ukoliko je prihvati, postat će najplaćeniji igrač svijeta, piše britanski list Mirror.

Velšanin Bale je dobio ponudu Peking Guoana vrijednu čak 1,1 milijuna eura tjedno ili godišnje skoro 60 milijuna po čemu bi po primanjima prestigao rekordera Lionela Messija iz Barcelone.

Inače su za Velšanina interes pokazali i još dva kineska kluba - Jiangsu Sunning i Shanghai Shenhua.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Wales - Groupama Arena, Budapest, Hungary - June 11, 2019  Wales' Gareth Bale reacts during the match   REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Druga opcija je senzacionalna razmjena?

S druge strane, nešto ranije se pak pojavila i informacija po kojoj je neimenovani izvor blizak brazilskoj nogometnoj zvijezdi Neymaru navodno potvrdio da bi ovoga ljeta moglo doći do senzacionalne razmjene na relaciji PSG - Real Madrid. Već se nekoliko dana šuška o potencijalnom prijelazu Brazilca u Real Madrid iako je prvotno riječ bila o njegovu povratku u redove Barcelone.

Transfer bi podrazumijevao Neymarov odlazak u Madrid, a u suprotnom bi smjeru otišao - Gareth Bale! Naravno, uz određeni dodatni novčani iznos.

Baleova se situacija dodatno zakomplicirala posljednjih dana kada je Zinedine Zidane javno priznao kako se nada da će Velšanin uskoro sam otići iz kluba te da se intenzivno radi na njegovu prijelazu u novi klub.

Posljednjih je tjedana procurila informacija da je njegov bivši klub Tottenham Hotspurs zainteresiran za povratak velškog nogometaša, no njihove su platežne mogućnosti daleko ispod Baleovih očekivanja i tretmana na koji je navikao.

KAZAN, RUSSIA - JULY 06:  Neymar Jr of Brazil challenge for the ball with Thomas Meunier, Axel Witsel and Marouane Fellaini of Belgium during the 2018 FIFA World Cup Russia Quarter Final match between Brazil and Belgium at Kazan Arena on July 6, 2018 in Kazan, Russia.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Getty Images

Parižani shvaćaju da je Neymar nezadovoljan u francuskoj metropoli te da je njegov odlazak neminovan, tako da se trenutno raspravlja samo o tome je li Gareth Bale potrebna akvizicija za pariški klub.

Čini se da je ovo situacija u kojoj svi dobivaju. Obojica igrača promijenili bi sredinu što se sada očigledno postavlja kao prioritet, Real Madrid bi dobio još jednu komercijalno vrlo isplativu zvijedu, a PSG bi stvorio respektabilan napad u tandemu s Mbappeom.

Neimenovan izvor dodaje:

"Teško je vidjeti tko bi takvoj razmjeni rekao 'ne'".

Čak i ako Neymar završi u Barceloni, sva je prilika da bi i Parižani i Madriđani bili zadovoljni transferom velške zvijezde na Park prinčeva.

Soccer Football - La Liga Santander - Rayo Vallecano v Real Madrid - Campo de Futbol de Vallecas, Madrid, Spain - April 28, 2019   Real Madrid's Gareth Bale    REUTERS/Javier Barbancho - RC1537AF6520
REUTERS/Javier Barbancho

Vijest je komentirao i Baleov agent Josh Barnett:

"Ako i kada Bale ode, to će biti isključivo zato što je to u Garethovu najboljem interesu. On je nogometaš Real Madrida, a ako ga napusti, to će biti njegova odluka, a ne gospodina Zinedinea Zidanea.", zaključio je Barnett.

Bale je, podsjetimo, prije šest godina prešao iz Totenhama u Real za rekordnih 100 milijuna eura i osvojio čak četiri Lige prvaka i jednu titulu prvaka Španjolske.

Linker
19. travanj 2024 22:21