Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
NAPUŠTA DORTMUND

NESUĐENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC NA PRAGU TRANSFERA ŽIVOTA Nijemci tvrde: Chelsea za jednu od najvećih nada spreman iskeširati i do 50 milijuna eura!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. prosinac 2018. 17:54

Nije tajna kako je ovo posljednja sezona Christiana Pulisica u dresu Borussije Dortmund. Amerikanac s hrvatskom putovnicom nedavno je odbio novi ugovor s bundesligašem, a kako mu aktualni istječe u ljeto 2020. godine, posve je jasno da će lider njemačkog prvenstva prodati 20-godišnjeg krilnog napadača, pitanje je samo hoće li to biti već u siječnju ili na ljeto.

- Nećemo nikoga pustiti ove zime, pa ni Pulisica. Računamo na njega do ovog ljeta - rekao je sportski direktor crno-žutih Michael Zorc na tu temu.

Jasno, Borussia Dortmund se bori za naslov prvaka Njemačke, i premda je Pulisbic kod Luciena Favrea izgubio mjesto startera, svaki igrač bit će potreban kako bi održali šest bodova prednost ispred probuđenog Bayerna. No, u srpnju će biti već druga priča, a čini se kako je američki reprezentativac već pronašao novi klub, riječ je o Chelseaju, koji je spreman za njega izdvojiti 50 milijuna eura.

+
Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Realizira li se ovaj transfer, Pulisic će biti treći najveći izlazni transfer crno-žutih nakon Dembelea, koji je prodan u Barcelonu za 115 milijuna eura, i Aubameyanga, za kojeg je Arsenal platio 63,75 milijuna eura.

Jučer je Bild objavio priču kako su se igrač i klub već dogovorili o uvjetima njegova prelaska na Stamford Bridge, londonski će klub pokušati slomiti Borussiju već ove zime jer im prijeti zabrana dolaznih transfera ukoliko istraga UEFA-e pokaže da su nezakonito vabili maloljetne igrače. No, ovog puta Borussiji se nimalo ne žuri, svjesni su da sve drže u svojim rukama, naslov prvaka sigurno je dovoljan motiv i Pulisicu za ostanak još pola godine u klubu koji mu je pružio šansu u seniorskom nogometu i u kojem je stekao nogometno ime.

Kloppov pulen

U Dortmund je stigao s nepunih 17 godina na inzistiranje Jürgena Kloppa, stoga nije čudo da ga se povezivalo i s Liverpoolom, te još nekim klubovima s Otoka. Njegov je san igrati u Premiershipu, a jasno da i engleski klubovi žele imati njega u svojim redovima, ne samo zbog neospornih nogometnih kvaliteta, nego i zbog velikog marketinškoga potencijala. Pulisic je, naime, najmlađi kapetan reprezentacije SAD-a u njenoj povijesti i zanimljiv je mnogim oglašivačima, a kako se u Premiershipu vrti najveći novac, američke tvrtke sigurno će pohitati ne bi li bile dijelom ove priče.

Inače, u tri i pol sezone, koliko je član prve momčadi Borussije, 20-godišnjak je odigrao 81 bundesligašku utakmicu, zabio je 10 pogodaka uz 16 asistencija, no ove sezone startao je tek u pet utakmica u svim natjecanjima, ispred njega je otkriće sezone Jadon Sancho, koji igra nevjerojatnu sezonu. Pulisic je odigrao i 26 utakmica u europskim kupovima za crno-žute, uz dva gola i četiri asistencije. Njegova trenutačna vrijednost procijenjena je na 50 milijuna eura, upravo onoliko koliko Chelsea navodno nudi klubu iz Dortmunda.

Kako uz američku ima i hrvatsku putovnicu, u Europskoj uniji nije stranac, pa je to olakotna okolnost pri transferu koji će se vjerojatno dogoditi u srpnju sljedeće godine, ukoliko Chelsea ne ponudi nekoliko milijuna više kako bi se sve zgotovilo sljedećeg mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 10:27