Ronald Gorsic / CROPIX
HOĆE LI NETKO PLATITI CEH?

NEVJEROJATAN PROPUST DINAMA I DALJE OBAVIJEN VELOM TAJNE: 'Nekorektno je, da ne kažem bezobrazno tako izigrati ljude koji rade u Dinamu!'

‘SLUČAJ HASIĆ’ Darko Alegić, nogometni agent koji je dogovorio prvi stipendijski ugovor za maloljetnog igrača s Dinamom, otkriva pozadinu zanimljive priče
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. listopad 2018. 16:54

U Dinamu se i dalje ne oglašavaju o “slučaju Hasić”. Hoće li netko platiti ceh zbog nevjerojatnog propusta ili će biti po onoj “popala maca”, još se ne zna.

Tko zna, možda traje i interna istraga što se točno dogodilo, je li netko odigrao kakvu “zabranjenu igru” ili se zaista jednostavno radi o naivnosti i nesposobnosti u kojoj je oštećen Dinamo.

Mi smo pak saznali da je prvi stipendijski ugovor za Ajdina Hasića (17) s Dinamom ispregovarao hrvatski nogometni agent Darko Alegić, pa smo od njega pokušali saznati nešto više.

- S obzirom na to da se Dinamo kao klub nije službeno oglasio, ne mogu ništa posebno komentirati. Mogu samo kazati kako je točno da sam nekoliko mjeseci figurirao kao agent Ajdina Hasića. Točno je i da sam dogovorio i njegov stipendijski ugovor s klubom početkom 2017. godine. Dogovor njegove obitelji sa mnom bio je da nakon što potpiše prvi ugovor s Dinamom, potpišemo i s mojom agencijom. Tog istog dana nakon što su majka i otac potpisali ugovor s Dinamom, jer su morali s obzirom na to da je Ajdin maloljetnik, dogodilo se nešto što o čemu nismo pričali prije nekoliko mjeseci. Nismo potpisali ugovor s mojom agencijom jer su se pojavili neki zahtjevi obitelji koji meni nisu bili prihvatljivi - kazao je Alegić.

Nije bio standardan

Nakon toga Alegić je rekao obitelji Hasić da ga više ne zanima suradnja.

- Izmaknuo sam se iz te priče, ali da sam mu ostao agent, to danas ne bi dogodilo, jer sam stalno u kontaktu s igračima i klubom. Danas sam sretan i ponosan što sam tako odlučio. Ukoliko je točno ovo što je objavljeno u medijima, nisam uopće iznenađen ponašanjem obitelji i momka, tako je nešto moglo biti predvidljivo s obzirom na moja iskustva. Nekorektno je, da ne kažem bezobrazno tako izigrati ljude koji rade u Dinamu, trenere koji su Hasiću dali povjerenje, suigrače iz druge momčadi Dinama koji su mu davali podršku za vrijeme boravka u Maksimiru. Konačno, u trenucima kad sam pregovarao s direktorom nogometne škole Ivom Šuškom i zamjenikom Kepčijom, Hasić nije bio standardni igrač Dinama, a da nije zaigrao ne bi dobio ni poziv u reprezentaciju BIH. Ne, ja se ne osjećam prevarenim, pravilno sam procijenio da kad u početku nastanu problemi u odnosu s obitelji, s vremenom postaju sve veći - zaključio je Alegić.

Još nema nikakvih vijesti je li “odbjegli” Hasić pronašao novi klub.

Hasić - veliki talent koji je bio na meti Reala, Barcelone...

Ajdin Hasić (17) već duže vrijeme slovi - zajedno s Antoniom Marinom - za najvećeg talenta u omladinskom pogonu Dinama. Premda je prije dva tjedna tek napunio 17 godina, Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od stožernih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu. Nažalost, Hasić je praktički preko noći zajedno s obitelji spakirao kofere i napustio Dinamo...

Takav rasplet šokirao je sve koji su pomnije pratili Hasića. Najprije zato što je riječ o mladiću koji je u Dinamo stigao još kao dječak iz Bosne i Hercegovine, da bi se kroz maksimirsku školu razvio do igrača kojem stručnjaci redom predviđaju veliku internacionalnu karijeru. Drugi je razlog taj što je Hasić imao važeći stipendijski ugovor koji je potpisao u siječnju ove godine i koji je važio do siječnja 2021. godine.

Želi ga pola Europe

Međutim, prije nekoliko dana Hasić i Dinamo potpisali su sporazumni raskid ugovora. Vijest koja je odmah zvučala nevjerojatno, zašto bi se Dinamo preko noći odrekao velikog talenta, kao i milijunske zarade koja se vezala uz Hasićevo ime, jer riječ je o mladiću koji je već duže vrijeme na meti velikih europskih klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Borussia (D), Everton, Salzburg... I svi su oni bili spremni dobro posegnuti u džep kako bi doveli Hasića.

Linker
15. travanj 2024 12:21