Alex Caparros / Getty Images
PEREZ TRAŽI NOVU KRV

NHL MIJENJA BBC! Santiago Bernabeu uskoro dobiva novi prepoznatljivi napadački trojac! Zvijezde stižu iz redova prvaka Engleske, Francuske i Njemačke!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. siječanj 2018. 20:26

Španjolska nije zemlja hokeja na ledu, ali Marca piše - BBC se pretvara u NHL. Neće zvijezde Kraljevskog kluba navući klizaljke, odjenuti kacige i s palicama se sjuriti na led. Nisu Benzema, Bale i Cristiano preko noći odlučili nogometni dres zamijeniti crnim i bijelim bojama Pittsburgh Penguinsa, prema listu koji slovi bliskim prvacima Europe, Madriđani im svima spremaju - otpusno pismo! I već imaju novi trojac kojeg žele da preuzme mač i krunu - Neymar, Hazard, Lewandowski.

Blagdani su prošli, Djed Božićnjak je darove podijelio, jesu li mu se Florentino Perez i kompanija prekasno sjetili pisati? Ili je doista moguće da od ljeta u njhovom napadu gledamo sasvim nove aktere?

Neymar, Hazard i Lewandowski doista bi bili NHL, a ne kako bi sitna premetaljka mogla sugerirati HNL, donijeli bi novu krv, motiv, zanos, klasu, da ih spoje imali bi izvrsnu momčad. Uopće ne sumnjamo kako bi Eden Hazard i Robert Lewandowski vrlo rado na Bernabeu, a ni Neymaru ne bi bilo mrsko, ako bi imali dopuštenje aktualnih klubova. No, njihove su cijene takve da Real, čak i proda li kompletnu produkciju BBC-a, pa odsječe i krila KLM-a (Kroos, Lucas, Modrić), pitanje je bi li si mogao priuštiti cijeli NHL.

Kreće obnova

Ili? Nije li to samo pritisak na Ronalda da ne traži novi ugovor i veću lovu? Ili da u tom zahtjevu bude što umjereniji, jer naveliko se govori da Portugalac više nego ikad želi iz Madrida, nastavi li se s praksom da se ne nalazi među pet najplaćenijih igrača svijeta. Zinedine Zidane je gorljivi zagovornik Portugalca, još više sunarodnjaka Benzeme, ali i treneru je sve na stolu, ne osvoji li Ligu prvaka pitanje je koliko će još biti trener.

Marca uvjerava da Perez ide u obnovu Galacticosa: “BBC-u su odbrojeni dani. Možda ne odjednom svoj trojici, ali ide se k tome“. I logično je. Vidi se na prezentacijama da je to nužnost. Na rubu su da im sezona bude totalno promašena. Golem će biti okršaj s PSG-om u Ligi prvaka.

Na ljeto nisu namamili Mbappea, kako će sad Neymara? Barca je uzela i Dembelea i Coutinha, moraju odgovoriti. Neće spavati dok to ne naprave.

“Prvi je cilj Neymar, on je Ronaldo nove generacije. To je san koji Florentino Perez želi ostvariti“, dodaje Marca.

U Brazilcu vide ikonu, igrača s kojim se održava i marketinška zanimljivost kluba, što je Perezu jednako važno. U Madridu imaju dobru i lošu vijest. Prva je da ga se može kupiti, jer iz Barcelone to nije bilo ni teoretski moguće, druga da je teško vjerovati kako će iz Pariza otići nakon samo godinu dana, a potpisao je na pet. Osim ako se šeici zbilja ne pomame za Ronaldom?

Hazard i Lewandowski svakako su dostupniji, stare želje, Poljak će u kolovozu napuniti 30 godina. Alternative za mjesto centarfora su Kane i Icardi. Definitivno, vođu napada mogu kupiti i moraju.

Igračke brojke iz ove sezone govore da je Neymar skupio 22 utakmice za PSG, u kojima su 19 puta pobijedili, dao je 20 golova i dodao 14 asistencija. Treba mu 99 minuta za jedan pogodak. Lewandowski je igrao 26 puta za Bayern, ima 21 pobjedu, zabio je 21 gol i skupio dvije asistencije. Njegov je prosjek: pogodak svake 104 minute.

Hazard ima 29 susreta, pritom je Chelsea slavio u 16, dao je 9 golova i ima osam asistencija. Svojem se pogotku raduje svakih 219 minuta. U odnosu na realovce - izvrsno. Druge cifre, paprene odštetne, zapravo nitko ne zna, ali kad se sjetimo 222 milijuna za Neymara, pa da je Chelsea tražio 120 za Hazarda…

Bez izlazne klauzule?

Icardi najrealnije zvuči. Ipak. Izlazna klauzula za Neymara nije procurila. Le Parisien je objavio da niti ne postoji. Dakle, nema cijene za koju može otići svojevoljno, kao iz Barce, na puste li ga. Doista, tko zna kakav će kovanica sljedeće sezone biti u špici Reala. No, BBC, vrlo vjerojatno, više neće.

Zidane: Ronaldu je mjesto na Bernabeuu

Trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane je u srijedu novinarima, uoči današnje kup-utakmice s Leganesom, govorio kako u Realu svi vole Cristiana Ronalda.

- Ne zamišljam Real Madrid bez Cristiana Ronalda, on je u svojem klubu, gdje mu je i mjesto. Ne vidim momčad bez njega. Najbitniji je sportski dio, a kad je najvažnije, on je pravi. O ugovoru i drugim stvarima ne želim govoriti. Vole ga igrači, navijači, svi, a s klupskom upravom mora o tome popričati - rekao je francuski trener, koji je također pd sve većim pritiskom zbog loših rezultata u prvenstvu ove sezone.

Linker
27. travanj 2024 06:53