Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
CIJENE OD SADA LETE U NEBO

NI U HRVATSKOJ VIŠE NIJE JEFTINO - DINAMO NIKAD NIJE TRAŽIO OVOLIKO NOVCA ZA TAKO MLADOG IGRAČA! Evo koliko košta nova nadolazeća zvijezda HR nogometa

MAKSIMIRSKI MERCATO Jesenska titula davno je osigurana, pred vratima je zimski prijelazni rok
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. prosinac 2017. 19:44

Dinamo je ovoga ljeta odbio ponudu za Filipa Benkovića koja je iznosila 20 milijuna eura! To su nam prošlog tjedna kazali u Maksimiru, ali nisu željeli reći ime kluba koji je želio tako obogatiti plavu blagajnu. Vele da to nije uobičajeno, sasvim nam je jasno. Nisu dalje htjeli govoriti o tome koliko sada traže za Big Bena, ali u kuloarima se šapće da ga iz plavog doma neće pustiti ako netko ne “iskešira” najmanje 27 milijuna eura! Mogu licitirati, jer Benković već sada ima nekoliko sjajnih ponuda za zimski prijelazni rok.

Nema tajni

Što nam to sugerira? Svakako to da Dinamo financijski dobro stoji, bez obzira na činjenicu da ove godine nisu realizirali nijedan velik transfer. Kazat će u klubu da su financije osigurane do ljeta iduće godine, kako je to uvijek u plavom klubu. S tim da je prošla godina bila izuzetak jer su 2016. godinu financijski pokrili ulaskom u Ligu prvaka te bogatim izlaznim transferima Pjace, Roga i Brekala.

Cropix

Zato nije bilo potrebe za velikim transferima u ovoj godini, Dinamu nije bio velik financijski udarac ni činjenica da ove sezone nije igrao ni Ligu prvaka, a ni Europsku ligu. Uz dodatak da Europska liga i ne donosi neki velik novac, to je više pitanje imidža i eventualnog rasta cijene igrača. Međutim, u međuvremenu su stasali i nametnuli se mladi igrači poput Benkovića, Olma, Mora, Sose... Ta četvorka sada ima ozbiljne ponude, to uopće ne taje u plavom klubu, ali isto tako tvrde da se neće svi prodavati ove zime.

Cijene idu u nebo

Dinamo spremno ulazi u ovaj zimski prijelazni rok kad su u pitanju eventualna pojačanja. Međutim, saznajemo da u Maksimiru postoji dvojba što napraviti ove zime. Naime, Modrima ostaju samo utakmice HNL-a i Kupa, pa neće baš biti previše prilike da se potencijalna novopridošla pojačanja uigravaju. Čini se boljom opcija da se na proljeće u izlog stave dečki koji bi se eventualno mogli prodati idućeg ljeta. Znamo, primjerice, da se u maksimirskom kuloarima govorilo kako bi se ove zime željelo dovesti nekog robusnog napadača. Međutim, u tom bi se slučaju zatvorila mogućnost da igraju, recimo, Armin Hodžić ili Angelo Henriquez, a obojicu bi danas-sutra negdje trebalo prodati. Naravno, dolazi Mario Gavranović.

Nadalje, u zimskim prijelaznim rokovima cijene transfera obično su više nego ljeti. Dobro je to za prodaju, ali nije dobro za kupovinu. S tim da bi sljedeće ljeto moglo biti dobro za prodaju jer Vatreni igraju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u modrom su domu sigurni da će netko od njihovih igrača dobiti pozivnicu izbornika Zlatka Dalića, da se neće ostati samo na Livakoviću. Vode se za činjenicom da su cijene igrača nakon Eura u Francuskoj otišle u nebo.

U ovom trenutku Dinamo nema transfer-listu, to su nam potvrdili u klubu, u rosteru su svi igrači na koje trener Mario Cvitanović računa. Naravno, sve će ovisiti o ponudama koje budu stizale. Dakle, u plavom se domu razmišlja o tome treba li se sad u zimskom prijelaznom roku pojačavati ili bi ipak bilo bolje cijelu priču ostaviti za ljeto...

Linker
14. travanj 2024 21:05