REUTERS/Sergei Karpukhin
PRATIT ĆEMO RASPLET

NIJE SAMO BRADARIĆ BLIZU POVRATKA, JOŠ JEDAN SREBRNI VATRENI NA PRAGU SPLITA? Zašto ne - u Hajduk su se vraćali i Vulić, Štimac, Asanović, Vučević...

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 21:37

Strinić nije sretan raspletom situacije s Milanom, odbio je odlazak na posudbu u SPAL i pokrenuo je razgovore da raskine ugovor, da ga isplate i – dobije slobodne noge.

I sad, što dalje? S papirima u rukama za njega neće vrijediti prijelazni rok, može pronaći klub i nakon 2. rujna i isteka, odnosno zatvaranja transfernog prozora.

A to bi značilo, s malo mašte i nešto više novca (ali ima novca), Hajduk bi mogao poentirati s povratkom svoja dva bivša igrača, reprezentativca: i Filip Bradarić i Ivan Strinić!

Imotski, 170718.
Ante Rebic Docek.
Na imotskom trgu organiziran je docek Ante Rebica. Preko deset tisuca ljudi priustilo je vatrenima jednako vatren docek kao i oni nama veselje. Docek je organizirao Grad Imotski a nastupili su tamburaski sastav Dukati iz Sirokog Brijega i Miroslav Skoro. Voditelj je bio Vedran Mlikota. Osim rebica, na doceku su bili Ivan Strinic, Ivan Perisic, Lovre Kalinic i Filip Bradaric.
Na fotografiji: Ante Rebic, Lovre Kalinic, Ivan Strinic, Miroslav Skoro.
Foto: Branimir Boban / CROPIX
Branimir Boban / CROPIX

Time bi uradili isto što i 1994. kad su se vraćali iz inozemstva Zoran Vulić, Igor Štimac, Aljoša Asanović, Goran Vučević... pa se stvorila šampionska ekipa za četvrtfinale Lige prvaka i jedinu dosad Hajdukovu hrvatsku duplu krunu (imaju “bijeli” i dvije yu-duple krune, istini za volju).

Uglavnom, vrijedi budan sanjati: Filip Bradarić bi se, koliko znamo, što se tiče emocija i želje odmah vratio, trebalo bi zavezati dogovor s Cagliarijem koji ga gura na posudbu, gdje bilo, zašto ne u Hajduk?

Vratio bi se i Ivan Strinić doma odmah, sit pomalo svega što mu se dogodilo u zadnju godinu dana u Milanu, ali i s ambicijom da se (obojica) kroz Hajduk vrate i na reprezentativne staze izbornika Zlatka Dalića kroz Euro.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 11:  Ivan Strinic of Croatia greets Zlatko Dalic, Head coach of Croatia as Ivan Strinic is substituted off during the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images

E sad, Hajduk je uložio u dva mlada lijeva beka (Ivan Dolček i David Čolina, ukupno više od milijun eura), nije da nije, ali dalo bi se to presložiti. Da dođe Strinić, tko je višak?! A momčad bi osnažili u zamišljenoj trci protiv Dinama i za prvo (nikad nemojmo a priori pisati drugo) mjesto.

Hajduk, ako to procijeni, s obojicom lako može pokrenuti razgovore, priča nije utopija.

Pratit ćemo rasplet, Bradarić iz Cagliarija, te Strinić iz Milana – odlaze.

Linker
17. travanj 2024 03:54