Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
PROCURILO U MEDIJE

NIJEMCI OTKRILI KAKO JE PUKNUO ODNOS IZMEĐU KOVAČA I BAYERNOVE ZVIJEZDE Hrvat je stavio veto na njegov transfer, a onda je došlo do potpunog zaokreta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2019. 10:24

Niko Kovač osvojio je u svojoj premijernoj sezoni na klupi minhenskog Bayerna dvostruku krunu, u Bundesligi i DFB Pokalu. Nakon završetka sezone Sport Bild lansirao je zanimljivu vijest u kojoj otkriva kako je došlo do pucanja odnosa između Kovača i njemačkog reprezentativca Jeromea Boatenga.

Ovaj 30-godišnji stoper bio je na meti PSG-a još prošloga ljeta, a tada je navodno upravo Kovač stavio veto na njegovu prodaju. Želio je hrvatski trener imati na raspolaganju tri centralna stopera, da bi na kraju tijekom sezone favorizirao stoperski par Süle-Hummels.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 04:  Jerome Boateng and Niko Kovac, head coach of Bayern Muenchen looks on during a Bayern Muenchen training session at Saebener Strasse training ground  on November 4, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Do pucanja dobrog odnosa na relaciji Kovač-Boateng, tvrdi Sport Bild, došlo je u listopadu prošle godine. Tu utakmicu je Boateng pratio s klupe za pričuve, a nakon susreta kritizirao je igračev stav i zalaganje. U razgovor se navodno uključio i sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je popularnom 'Braci' rekao: 'Ti mi nemaš što reći. Ti si me se želio riješiti prošlog ljeta'.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v Kosovo - Vasil Levski National Stadium, Sofia, Bulgaria - June 10, 2019  Kosovo players celebrate with fans after their second goal   REUTERS/Stoyan Nenov - RC1A95FEF330
Screenshot: Bild

Iza Boatenga je sezona u kojoj je skupio 20 bundesligaških nastupa, 5 u Ligi prvaka i 3 u DFB-Pokalu. Kap koja je prelila čašu na relaciji Kovač-Boateng je, tvrdi Sport Bild, bila finalna utakmica DFB Pokala između Bayerna i Leipziga u Berlinu. Boateng je bio frustriran što ga Kovač nije stavio u početnu postavu u njegovom rodnom gradu, a kasnije kada ga je hrvatski trener želio uvesti u igru, oblačio je kopačke presporo i Hrvat je odustao od njegovog uvođenja.

Jerome Boateng
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
Jerome Boateng

Da je Boateng nakon osam godina zaista na izlaznim vratima kluba potvrdio je i Bayernov predsjednik Uli Hoeness.

"Kao prijatelj savjetovao bih mu odlazak iz kluba. Potreban mu je novi izazov, u ovoj momčadi djeluje kao strano tijelo", potpuno je iskreno raspalio Hoeness.

Vjeruje se na kraju da će Boatengova nova destinacija zaista i biti PSG, a igračeva vrijednost procijenjena je na 20-ak milijuna eura.

Linker
24. travanj 2024 04:35