Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
PIŠE BILD

NIJEMCI OTKRILI ZANIMLJIV DETALJ VEZAN UZ TRANSFER ANTE REBIĆA Nude malo bogatstvo za njegovu slobodu, kako bi zaradili dvostruko više

EINTRACHT Nijemci se žele riješiti Fiorentine
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 21. siječanj 2019. 21:26

Ako bude sljedeći kojeg će Eintracht Frankfurt prodati, Ante Rebić, 25-godišnji hrvatski napadač, sigurno će postati najskuplji igrač u povijesti Orlova. U to nema sumnje budući da je aktualni rekorder vratar Kevin Trapp, kojeg su 2015. prodali Paris Saint Germainu za 9,5 milijuna eura. Trappa su, inače, prošlog ljeta Parižani posudili Eintrachtu do kraja sezone.

Rebićeva cijena na Transfermarktu iznosi 35 milijuna eura, a zanimljivu priču o njegovu statusu donio je list Bild. Njemački medij donosi kako Eintracht sprema ponudu Fiorentini, bivšem Rebićevu klubu, kako bi se oslobodio kasnijih potraživanja talijanskog kluba. Nijemci pišu kako se Eintracht pri otkupu Rebićeva ugovora od Viola prošlog ljeta za dva milijuna eura, u ugovoru obvezao i da će Fiorentini pripasti 50 posto od sljedećeg transfera. U Frankfurtu računaju na barem 40 milijuna eura za hrvatskog napadača, što bi u njihovu blagajnu donijelo tek pola tog iznosa.

No, lukavi Nijemci nanjušili su Fiorentinine financijske probleme i odlučili joj ponuditi sporazumni raskid ugovora. Da bi ne morali platiti pola iznosa od transfera, Firentincima nude odmah deset milijuna eura. Nadaju se kako će Talijani prihvatiti tu ponudu, jer smatraju da im je novac sada potreban i da žele izbjeći čekanje Rebićeve prodaje.

Ugovor ofenzivnog Vatrenog s klubom s Commerzbank Arene veže do 2022. godine, tako da bi Fiorentina na svoj dio kolača mogla čekati još godinu, dvije. U Firenci bi ostali bez dosta velikog novca, no barem bi sada uspjeli zakrpati rupe u budžetu.

Linker
19. travanj 2024 03:24