REUTERS/Alberto Lingria
ZANIMLJIV DETALJ

NIJEMCI OTKRILI ZAŠTO JE PROPAO VELIKI MANDŽUKIĆEV TRANSFER Hrvatski napadač mogao je lako postati član apsolutnog hita prvenstva!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2018. 22:43

Borussia Dortmund ove sezone igra sjajno i lider je njemačkog nogometnog prvenstva nakon osam kola. 'Žuto-crni' su upisali šest pobjeda i dva remija i predvode ligaški poradek s tri boda prednosti ispred drugoplasirane Borussije Mönchengladbach i četiri više od četvrtoplasiranog Bayerna.

Španjolac Paco Alcacer vodeći je strijelac lige sa sedam golova uz Luku Jovića, a 25-godišnji napadač Barcelone na posudbi u potpunosti je opravdao očekivanja. I više od toga.

"Nadali smo se da bi to moglo funkcionirati. A nismo se usudili nadati da bi moglo funkcionirati tako dobro", priznao je sportski direktor Borussije (D) za Kicker.

A prije nego li je realizirana posudba Alcacera jedan od kandidata za dolazak u Borussiju bio je - Mario Mandžukić. Portali fussballtransfer.com i spox.com pozivaju se na Kicker i tvrde da je hrvatski napadač bio itekako zainteresiran za dolazak u Dortmund. Bio je to period u kojem je Cristiano Ronaldo trebao prijeći iz Madrida u Torino, a sudbina trenera Massimiliana Allegrija bila je neizvjesna.

Nijemci tvrde da bi se transfer i realizirao da je Allegri, koji izuzetno cijeni Mandžukića, napustio Torino. Na kraju je Allegri ostao u Juventusu, što je bio detalj koji je prevagnuo da i Mandžukić ostane u Torinu.

A bez obzira na sjajne igre Borussije Mandžukić zasigurno ne žali za svojom odlukom. Upisao je 4 gola i 2 asistencije u osam nastupa u Serie A, uživa veliko Allegrijevo povjerenje, a Juventus je na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 11:12