FC Bayern
SLUŽBENO POTVRĐENO

NIKAKVE DILEME VIŠE NEMA: IVAN PERIŠIĆ NOVI JE IGRAČ BAYERNA Bavarski velikan se pohvalio pojačanjem, otkriveni su njegovi detalji ugovora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 13:11

Vijest je dobila svoju službenu potvrdu. Ivan Perišić postao je novi igrač minhenskog Bayerna.

Bavarski velikan potvrdio je vijest na svojoj službenoj web-stranici. 30-godišnji Perišić stigao je u Bayern na jednogodišnju posudbu iz milanskog Intera, a minhenski klub ima pravo trajnog otkupa kada on istekne. Transfermarkt.de navodi kako će Bayern za jednogodišnju posudbu hrvatskog reprezentativca Interu platiti 5 milijuna eura.

"Ivan će nam pomoći od samoga starta sa svojim intenzivnim iskustvom na međunarodnoj razini. On je dobar tehničar i fleksibilan je u napadu. Siguran sam da će se Ivan brzo adaptirati jer poznaje Bundesligu i trenera Niku Kovača dobro", rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić za klupsku web-stranicu.

Oglasio se i sam Perišić.

"Jako mi je drago da sam se vratio u Njemačku. Bayern je jedan od najvećih klubova u Europi. Želimo osvojiti ne samo Bundesligu i DFB Pokal nego i napasti Ligu prvaka", komentirao je Perišić, koji je spremno pozirao u društvu Salihamidžića i jednog od čelnih ljudi kluba Karla Heinzea Rummeniggea.

"Svi znaju da je Bayern velik klub, za mene jedan od pet najboljih u svijetu. Kad te takav klub zove, ne možeš reći 'ne'. Obećao sam da ću svaki dan davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja", izjavio je Ivan Perišić kojemu će Bayern biti treća njemačka destinacija, nakon što je od 2011. do 2013. godine bio članom Borussije Dortmund, a od 2013. do 2015. igrao za Wolfsburg iz kojeg je došao u milanski Inter.

Hrvatski reprezentativac neće trebati mnogo vremena za prilagodbu, jer dolazi u poznat sustav Bundeslige, a trenerski rad i metode Nike Kovača upoznao je tijekom Kovačevog izborničkog mandata na klupi hrvatske reprezentacije. Za očekivati je, da će ga Bayernov trener koristiti na lijevoj strani napada, kao što je to činio i u hrvatskoj reprezentaciji.

"Posljednjih sedam, osam godina sam igrao na lijevom boku, ali mogu igrati i na desnom ili u sredini. No, u karijeri sam igrao i na poziciji napadača. Otvoren sam za sve opcije. Ako me trener treba, nije važno na kojoj ću poziciji igrati", izjavio je Perišić koji je potpis na ugovor stavio u ponedjeljak, kad su njegovi novi suigrači s 3-1 slavili u prvom krugu njemačkog Kupa na gostovanju u Cottbusu.

Perišić je odmah po potpisu ugovora stekao pravo nastupa za Bayern, a prvu priliku zaigrati za novi, sedmi klubu u svojoj seniorskoj karijeri, imat će već za tri dana kad će Bavarci na svojoj Allianz Areni ugostiti berlinsku Herthu u 1. kolu nove sezone Bundeslige.

Linker
20. travanj 2024 03:02