REUTERS
ČUDNO OZRAČJE U MÜNCHENU

'NIKO KOVAČ ĆE ODLUČITI!' JEDNA REČENICA SILNO UZRUJALA VELIKOG KOVAČEVOG PRIJATELJA BRACU SALIHAMIDŽIĆA 'Uopće me ne zanima...'

U Bayernu vlada velika neizvjesnost oko sudbine Jamesa Rodrigueza, a atmosferu u klubu najbolje dočarava reakcija sportskog direktora Hasana Salihamidžića o ovome pitanju...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. ožujak 2019. 10:21

Premda su u posljednje tri bundesligaške utakmice svojim suparnicima zabili 17 pogodaka, u Münchenu vlada neko čudno ozračje. Poraz od Liverpoola u uzvratu osmine finala Lige prvaka, a još više iskazana nemoć u ogledu s liderom Premiershipa, otvorio je puno pitanja i kritika, prvo na račun taktike Nike Kovača, a potom i o kvaliteti kadra s kojim raspolaže hrvatski stručnjak.

Zna se da će ovog ljeta uslijediti velike promjene, jedna generacija koja je izdominirala Bundesligom silazi sa scene, a puno je nagađanja tko će naslijediti Riberyja, Robbena i ostale veterane.

Hat-trick Jamesa Rodrigueza ponovno je aktualizirao pitanje što će biti s Kolumbijcem. Njemu, naime, na kraju ove sezone istječe dvogodišnja posudba iz Reala, Bayern ima pravo otkupa njegova ugovora, a za to bi u pravcu Madrida morao iskrcati 42 milijuna eura.

Međutim, pitanje je uopće želi li 27-godišnji ofenzivac ostati u Münchenu, njegov odnos s Kovačem je sve samo ne idealan. I premda su se u pojavila nagađanja kako je i hrvatski trener pod povećalom čelnika kluba, napose nakon što je izrekao istinitu činjenicu o razlici ulaganja u momčad između Redsa i Bayerna, vidno iznervirani Uli Hoeness nakon dvoboja s Mainzom u mikrofon je izrekao:

- Sjest ćemo na kraju sezone i podvući sve plusove i minuse. On je nedvojbeno veliki igrač, ali zadnju riječ o njemu ima naš trener - rekao je Hoeness, a novinari su tu izjavu prenijeli sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, koji se uzrujao zbog svega.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool - Allianz Arena, Munich, Germany - March 13, 2019  Bayern Munich's James Rodriguez looks dejected after conceding their first goal scored by Liverpool's Sadio Mane (not pictured)   Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

- Zašto meni uvijek govorite što je Hoeness rekao? Uopće me to ne zanima, svako vaše pitanje meni počinjete s time što je predsjednik rekao. Želite li me uopće nešto pitati ili vas samo zanima moj komentar na Hoenessove riječi. Pitate me o Jamesu, ali uz dodatak što je Uli rekao, ne zanima me što je rekao. Ionako ćemo na koncu sjesti Uli, Rummenigge, Niko i ja te odlučiti što će dalje biti - zaključio je Salihamidžić.

Soccer Football - Bayern Munich Press Conference - Allianz Arena, Munich, Germany - July 2, 2018   Bayern Munich sporting director Hasan Salihamidzic and Bayern Munich coach Niko Kovac during the press conference   REUTERS/Michaela Rehle
REUTERS/Michaela Rehle

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 06:44