REUTERS
BEZ POPUŠTANJA

NIKO KOVAČ OSTAJE BEZ SVOJE NAJVEĆE ŽELJE Promjena politike u bavarskom velikanu, novca imaju, ali ne žele toliko potrošiti na sjajnog hrvatskog asa

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 31. srpanj 2018. 10:03

Neobično mirno protječe ljeto u Münchenu. Čini se kako u Bayernu nemaju namjeru trošiti veliki novac na pojačanja, štoviše, nedavno je Uli Hoeness naglasio kako je trenutačni kadar prevelik i da bi se najkasnije do Božića trebalo riješiti barem tri igrača. Najbliže izlaznim vratima su Arturo Vidal i Jerome Boateng. Posebna je gužva u sredini terena, za tri mjesta konkurira čak osmorica igrača.

Niko Kovač i većina kadra trenutačno su u SAD-u, sinoć su odigrali posljednju utakmicu prije povratka u Europu, a od 2. kolovoza zapravo kreću prave pripreme, jer će u rad s momčadi uključiti i reprezentativci koji su početkom ovog tjedna počeli s radom u Münchenu. Među njima neće biti Ante Rebića, premda je u jednom trenutku izgledalo kako će ofenzivac Eintrachta slijediti svog dosadašnjeg trenera i bijelo-crni dres zamijeniti onim crvenim - bavarskim. Međutim, još na predstavljanju Nike Kovača moglo se iz riječi Hasana Salihamidžića iščitati kako Bayern zapravo ni ne razmišlja o hrvatskom reprezentativcu.

Nove priče

"Odigrao je sjajno finale, dobro igra i na Svjetskom prvenstvu, ali naš je kadar dobro popunjen na tim mjestima", rekao je tada Salihamidžić.

No, svakodnevno su se pojavljivale nove priče kako je Rebić praktički na korak do Bayerna, čak je prije desetak dana navodno njegov zastupnik bio na putu u bavarsku metropolu na završne pregovore, ali kako vidimo za sada od toga nema ništa. Bayern je ovog ljeta doveo tri pojačanja za nula eura. Iz Schalkea je stigao Leon Goretzka, sjajni mladi veznjak koji je po mnogima trebao dobiti puno veću minutažu na Svjetskom prvenstvu, dok su se s posudba vratili Serge Gnabry i Renato Sanches. Mnogi misle da bi mladi Portugalac kod Kovača mogao postati ono što su mnogi predmnijevali, jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Početak je obećavajući, Sanches je bio odličan u prvoj pripremnoj utakmici protiv PSG-a, a sve je garnirao sjajnim pogotkom iz slobodnjaka.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Croatia - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 21, 2018   Croatia's Ante Rebic celebrates scoring their first goal with team mates                             REUTERS/Carlos Barria
REUTERS/Carlos Barria

Pokrivena sva mjesta

"Pokušat ću ga vratiti na pravu stazu. Njegove mogućnosti nisu svakodnevica u Bundesligi. No, kao u životu i u nogometu morate imati samopouzdanje, a nije bilo na visini. Uz pravu podršku Sanches će ove sezone odigrati puno dobrih utakmica za Bayern", najavio je Kovač.

I tu se zapravo krije razlog zašto Bavarci nisu previše aktivni na tržištu, kadar je stvarno širok, svaka pozicija je duplo, a neke i trostruko pokrivena. Na Rebićevoj krilnoj poziciji četiri su jaka imena, vječni Ribery i Robben, te mladi Coman i Gnabry, tu je i Müller koji često zna igrati na desnom krilu. A da na Rebića ne računaju pokazuje i nedavni transfer Alphonsa Daviesa, kanadskog tinejdžera. Ovaj 17-godišnjak iz Vancouver Whitecapa stići će u München kada završi sezona u MLS-u.

Nova politika

Za njega su Bavarci izdvojili čak 18 milijuna eura, čime je Davies postao rekordni izlazni transfer američke lige. Davies je lijevo krilo i za njega su se otimali mnogi klubovi, no Bavarci su bili najkonkretniji, pa će, najkasnije od siječnja, mladić liberijskih korijena postati dijelom bavarskom giganta. Njegov dolazak uklapa se u novu politiku Bavaraca, jednostavno u Münchenu nisu spremni nemilice trošiti, premda novac nije problem.

To je još jedan od razloga zašto Ante Rebić po svemu sudeći neće ponovo pod Kovačeve skute, 50 milijuna eura koliko traži Eintracht, Bavarci ne žele platiti. Tim više što postoji vrlo izgledna opcija zamjene igrača s Manchester Unitedom, spomenuti dvojac Vidal i Boateng mogli bi na Old Trafford, dok bi na Allianz Arenu mogao sletjeti Anthony Martial, još jedan igrač koji pokriva krilnu poziciju.

Rebić widget

Linker
24. travanj 2024 20:37