REUTERS/Sergio Perez
O TOME SE PRIČA

NIKOLA KALINIĆ OSVANUO NA NASLOVNICAMA BROJNIH SVJETSKIH MEDIJA Hrvatski napadač napušta Madrid i odlazi kod trenera s kojim je sjajno surađivao!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2019. 22:50

"Bordeaux se sprema boriti za potpis Nikole Kalinića", osvanulo je na naslovnici španjolskog AS-a, a istu vijest donose brojni svjetski mediji poput talijanskog Calciomercata, ali i dobrog dijela francuskih portala.

Svi oni pišu da je Bordeaux zainteresiran za dovođenje hrvatskog napadača, a tu će veliku ulogu odigrati Paulo Sousa. Riječ je o treneru slavnog francuskog kluba koji itekako dobro poznaje Kalinića jer ga je baš on 2015. godine doveo u Fiorentinu iz Dnjipra za pet i pol milijuna eura. Njih su dvojica surađivali do 2017. godine, odnosno do trenutka kada je Portugalac dobio otkaz.

Otprilike dva mjeseca nakon njega i Kalinić je napustio Firencu i otišao prvo na posudbu, a poslije za čak 22 milijuna eura u Milan. Solinjanin se u talijanskom velikanu zadržao do kolovoza 2018. kada za 14 i pol milijuna odlazi u Atletico Madrid.

Znao je Kalinić da će se kod Diega Simeonea teško izboriti za udarnu postavu, ali vjerojatno ni sam nije očekivao da će baš igrati toliko rijetko. Naime, za Madriđane je odigrao svega 24 utakmice uglavnom ulazeći s klupe, na terenu je proveo 1090 minuta te pritom postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Sousa koji navodno želi Kalinića vodi Bordeaux od ožujka ove godine, a u francuskom prvenstvu četiri kola prije kraja drži 14. poziciju.

Linker
20. travanj 2024 16:17