Epsilon/Getty Images
VELIKI INTERES

NIKOLA VLAŠIĆ VRAĆA SE U PREMIERSHIP, ALI NE U EVERTON!? Hrvatskog reprezentativca želi slavni trener, procurila je i cijena

TRANSFERI Veliki interes za hrvatskog veznjaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. lipanj 2019. 15:07

Engleski mediji zadnjih su se dana raspisali o tome da je Newcastle žestoko zagrizao za Nikolu Vlašića (21). Newcastle i njegov menadžer Rafael Benitez htjeli su ga i prošlog ljeta dovesti na posudbu, ali Everton nije ni želio razmatrati opciju da mladi Hrvat bude na posudbi u redovima nekoga od njihovih suparnika u ligi, pa je tako dolazio u obzir samo odlazak u inozemstvo.

Sada je priča drugačija, jer sve je jasnije da Vlašić neće ostati pod ugovorom s Evertonom, a klub s Goodison Parka navodno je izvjesio startnu cijenu od 14 milijuna eura, što za Newcastle nije nikakav problem. Poglavito zato što Benitez u njemu vidi igrača koji bi morao donijeti kvalitetu više u vezni red momčadi.

MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 02: Nikola Vlasic of PFC CSKA Moscow celebrates after scoring a goal during the Group G match of the UEFA Champions League between CSKA Moscow and Real Madrid at the Luzhniki Stadium on October 02, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Epsilon/Getty Images)
Epsilon/Getty Images

Nije, međutim, Newcastle jedini koji želi otkupiti Vlašićev ugovor. Zna se da moskovski CSKA na svaki način pokušava privoliti Everton da mu ga potpuno prepusti, a navodno su čelnici kluba već pripremili traženih 14 milijuna eura. Čelnici CSKA isprva su javno poručili da nemaju takav novac, ali očito su u međuvremenu shvatili da je Vlašić igrač zbog kojeg itekako vrijedi ući u tako veliku investiciju, jer da će s njim profitirati i igrački i financijski. Interes Newcastlea sada im svakako kvari posao.

Doduše, Everton je navodno dobio i upite iz nekoliko klubova Serie A, Primere, a zna se da su s Evertonom oko Vlašića pregovore vodili Galatasaray i Bešiktaš, ali njih je prije svega zanimala posudba, što ne odgovora ni Evertonu ni Vlašiću. U svakom slučaju, Vlašić ima svoju vrijednost na europskom tržištu i samo je pitanje tko će se na koncu dogovoriti s Evertonom, a onda i s hrvatskim veznjakom, za transfer u kojem će sve strane biti zadovoljne.

Linker
19. travanj 2024 15:30