Foto: Damir Krajac / CROPIX
BROJKE ODLIČNE, DOJAM JOŠ BOLJI

NJEMAČKI STRUČNJACI HVALE DINAMOVOG DRAGULJA I USPOREĐUJU GA SA ZVIJEZDOM BAYERNA 'Odličan dečko! Njegova su brzina i baratanje loptom impresivni'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. svibanj 2018. 17:52

Borna Sosa od sljedeće sezone igrat će za Stuttgart. Ako su navodi o odšteti točni, mladi će lijevi branič s osam milijuna eura izjednačiti rekordni ulazni transfer peterostrukog prvaka Njemačke. Prije osam godina Stuttgart je identičnu svotu izdvojio za Zdravka Kuzmanovića.

Specijalizirani portal Transfermarkt u suradnji s tvrtkom Impect, koja se bavi analizom igrača, raščlanio je dobre i loše strane 20-godišnjeg hrvatskog braniča. Kao primjer je uzet Sosin učinak u Ligi prvaka za mlade.

- U ofenzivi je vrlo aktivan, primjerice 48 puta po utakmici sudjeluje u akcijama prema naprijed, to je razina Davida Alabe i Wendella - započeo je analizu Stefan Reinartz, suvlasnik tvrtke Impact, a negda bundesligški igrač, koji je karijeru morao prekinuti u 27. godini zbog bolesti.

- U zadnjoj trećini Sosa je vrlo opasan, upućuje puno centaršutova, a 8,3 puta prođe suparničkog braniča - dodaje Reinartz, ali i upozorava da su ove brojke ipak iz Lige prvaka za mlade.

Borna Sosa
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Borna Sosa

Poboljšati se Sosa može u defenzivi, smatra Reinartz.

- Tu ima puno prostora za napredak, zasad je prosječan obrambeni igrač, pogotovo u situacijama jedan na jedan.

No očito da navijači vjeruju da je Stuttgart napravio pravi posao, pa tako jedan od stalnih komentatora na portalu piše:

“Odličan dečko! Njegova su brzina i baratanje loptom impresivni. Dinamičan, defenzivno solidan i sjajne lijeve noge, ne boji se napadati jedan na jedan. Jasno, bit će mu potrebno vrijeme za prilagodbu, ali ima potencijala postati odličan lijevi branič”, smatra spomenuti komentator...

Linker
20. travanj 2024 21:37