Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMOV DRAGULJ NA ODLASKU

NJEMAČKI VELIKAN PONUDIO MILIJUNE ZA MODROG ASA, A BIVŠI REPREZENTATIVAC VATRENIH OTKRIVA 'To je najbolji mogući izbor, tamo može najviše napredovati'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2018. 01:04

Borna Sosa od ljeta bi, dakle, trebao biti igrač Stuttgarta. Njemački klub pratio je Dinamova lijevog beka već neko vrijeme, a Michael Reschke, sportski direktor, digao je “palac” za taj posao.

Inače, taj Reschke bio je ranije sportski direktor Bayerna, prije toga i Bayera iz Leverkusena, kad je poslovao s Modrima oko Domagoja Vide, Zvonka Pamića ili Juniora Fernandesa, u izvrsnim je odnosima još od ranije sa Zoranom Mamićem, dobro upoznat s kvalitetom i ponudom u Dinamu, zna što može dobiti. Zato i ne čudi što je Stuttgart u ovom trenutku najizvjesnija opcija za nastavak karijere mladog lijevog beka.

U Stuttgartu su, dakle, već igrali naši igrači poput Zvonimira Solde, Jurice Vranješa, Borisa Živkovića, Josipa Brekala..., a baš smo Juricu Vranješa jučer nazvali da nam ispriča o onome što bi Sosu moglo dočekati u gradu Mercedesa, je li taj njemački klub dobar izbor za mladoga igrača?

Zagreb, 170318.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 26. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Rudes.
Na fotografiji:  Borna Sosa.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Mislim da bi to bio najbolji izbor - kazao nam je Vranješ.

- Ja bih mu čak preporučio, ako u međuvremenu i dobije neku bolju ponudu iz, recimo, Italije, da svejedno izabere Stuttgart. Znam da ako ode tamo, sigurno neće požaliti. Naime, Stuttgart je s jedne strane velik klub, s puno navijača, s druge je strane klub u kojemu nema pritiska osvajanja naslova odmah i sad.

Tko bi Sosi mogli biti konkurenti, koliko će mu trebati da se izbori za mjesto u momčadi?

- Ni tu mu situacija nije loša, naprotiv, možda je i idealna. Dakle, sad lijevog beka igra Insua koji ulazi u 30. godinu, a kojemu uskoro istječe ugovor. Drugi je lijevi bek Aogo, kojemu je 31 godina, a on u zadnje vrijeme igra u veznom redu. Tako da bi Sosa u prvo vrijeme možda trebao biti malo strpljiv, dobivat će priliku, ali teško je očekivati da će odmah biti nezamjenjiv u prvih 11. Njemački nogomet Sosi bi više odgovarao od talijanskog, tu bi mogao jako napredovati. Pogotovo ako brzo nauči jezik.

Sosa već govori njemački...

- Ozbiljno? Onda nema nikakve prepreke da se vrlo brzo prilagodi, kad Nijemci vide da znaš jezik, još ti šire otvaraju sva vrata.

Stuttgart nema problema s plaćanjem odštete od oko osam milijuna eura Dinamu?

- Lani, kad je klub ušao u ligu, onda su Mercedes i još neke tvrtke uložili u klub uz obvezu da će, ostane li Stuttgart u Bundesligi, još povećati taj udio. Dakle, novac, 7-8 milijuna, sigurno nije problem, ako Stuttgart to želi platiti, onda će platiti.

Linker
25. travanj 2024 08:04