REUTERS/Daniele Mascolo
SERIE A

NOGOMETA LEGENDA DALA OSTAVKU NA MJESTO TRENERA EUROPSKOG VELIKANA 'Odluka nije bila lagana, ali sam je morao donijeti! Nešto se moralo promijeniti'

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2019. 13:45

Talijanski mediji objavili su vijest kako Gennaro Gattuso više nije trener Milana.

Gattuso, koji je na klupi Milana 18 mjeseci, prvenstvo je završio na petom mjestu što znači da je i ove sezone klub ostao bez plasmana u Ligu prvaka.

Prošlu sezonu je s Milanom završio na šestom mjestu, a stigao je do polufinala talijanskog kupa u kojem ga je porazio Juventus. Ove godine je Milano u polufinalu kupa poražen od Lazia, a iz Europske lige je ispao još u grupnoj fazi natjecanja.

"Gazzetta dello sport" je sabrao njegov učinak - u ukupno 83 utakmice upisao je 41 pobjedu s prosjekom od 1,75 golom po utakmici.

Soccer Football - Europa League Round of 16 Second Leg - Arsenal vs AC Milan - Emirates Stadium, London, Britain - March 15, 2018   AC Milan coach Gennaro Gattuso reacts   REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Za 41-godišnjeg bivšeg talijanskog reprezentativca ovo je bio prvi trenerski posao u Serie A, a na klupi Milana, u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere, zamijenio je u studenom 2017. Vincenzu Montellu.

- Odluka da napustim klupu Milana nije lagana, ali je to odluka koju sam morao donijeti. Nema određenog trenutka zbog kojeg sam to odlučio, ali kada sažmem ovih 18 mjeseci onda je vrijeme da se nešto mijenja - rekao je Gattuso.

Osim Gattusa klub je napustio i sportski direktor Leonardo, također zbog neslaganja s Ivanom Gazidisom, upraviteljem kojeg je odredio američki fond Elliott, dodaju mediji.

Milan je u dugovima i suočen je sa sankcijama UEFA-e zbog nepoštivanja financijskog fair-playa.

Linker
23. travanj 2024 23:21