REUTERS/Eloy Alonso
IZNENAĐENJIMA NEMA KRAJA

NOGOMETNI 'ANONIMUS' POSTAJE NAJSKUPLJI VRATAR SVIH VREMENA?! Do jučer je bio nepoznanica, a sada je njegov senzacionalan transfer pitanje sata

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 00:28

Svi otočki mediji plasirali su vijest koja je odjeknula kao bomba nogometnom Europom. 23-godišnji, gotovo anonimni vratar Athletic Bilbaa, navodno postaje najplaćeniji golman svih vremena, ujedno i najskuplji španjolski nogometaš!

Njegovo ime je Kepa Arrizabalaga, iza njega je tek jedna sezona u statusu prvog vratara Athletica i pred ugovorom je života.

Thibaut Courtois, trenutni vratar Chelsea, na izlaznim je vratima iz kluba i navodno je njegov transfer u Real Madrid već gotova stvar, pišu Englezi. Uprava Chelsea reagirala je odmah i navodno već dogovorila uvjete za dovođenje mladog španjolskog vratara, kojeg u Španjolskoj smatraju velikim talentom.

Po ovoj verziji, menadžer Bluesa Maurizio Sarri izrazio je želju za talentiranim Arrizabalagom kojeg je htio dovesti i Real Madrid u svoje redove, ali im je odštetna klauzula bila previsoka za takvo ime koje je gotovo pa nepoznato u nogometnim krugovima.

Naime, odšteta za vratara Athletic Bilbaba iznosi vrtoglavih 80 milijuna eura. Nedavno je Liverpool platio Romi 72 milijuna eura za Alissona Beckera čime je Brazilac postavio granicu za koju se smatralo da je među vratarima dugo nitko neće dostići. Međutim, u nogometu je ples milijuna nepredvidljiv i pred nama je potencijalno još jedan nevjerojatan transfer - naravno.

Španjolski izvori tvrde da će Kepa, ako sve bude po planu, u srijedu ujutro krenuti u London oko 10 sati. Ljetni prijelazni rok završava u četvrtak i dotad bismo mogli očekivati još mnogo uzbuđenja na relaciji Engleska - Španjolska.

Linker
27. travanj 2024 06:32