Reuters
U POTRAZI ZA TRENEROM

'NOVAC NIJE PROBLEM' - BIVŠI KLUB JOSEA MOURINHA NE ODUSTAJE Spremni su ispuniti njegove zahtjeve, a ne dođe li do dogovora imaju i plan B!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2019. 21:58

Benfica ne odustaje od Josea Mourinha, ali su za svaki slučaj pripremili plan B koji uključuju još jednog slavnog trenera - Louisa van Gaala.

Portugalski velikan užurbano traži novog čovjeka na klupi otkako su uručili otkaz Ruiju Vitoriji kojeg je skupo koštala serija loših rezultata. Prema pisanju tamošnjih medija, novi trener znat će se već idućeg tjedna.

Mourinho je prvu ponudu odbio jer, kako je ranije javio Record, nije spreman vratili se u Portugal u ovoj fazi karijere. Dio medija raspisao se i u problemu koji bi predstavljala njegova plaća, ali portugalski SIC razgovarao je s predsjednikom Benfice Luisom Filipeom Vieirom koji im je potvrdio da u klubu "ne bi imali nikakvih problema u ispunjavanju njegovih financijskih zahtjeva". Vieira je naknadno priznao i da se s Joseom tek treba sastati licem u lice.

S druge strane, Diário de Noticias raspisao se o planu B koji je u međuvremenu Benfica skovala ako ostane bez Mourinha, a riječ je o van Gaalu. Naime, njihov dobro informiran izvor tvrdi da je Nizozemac ponuđen Vieiri te da je spreman preuzeti klub.

Van Gaal je, podsjetimo, posljednju gažu imao u Manchester Unitedu iz kojeg je otišao na kraju 2015/16 sezone nakon što se nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka, a pritom potrošio milijune eura na pojačanja

Linker
20. travanj 2024 13:51