HNK Gorica
PROMETNO U GORICI

NOVI AFRIKANCI STIGLI U GORICU! HIT HNL-A POJAČAO ČOVJEK KOJI NIJE PROŠAO U HAJDUKU Junak Kutije šibica i strašni napadač na izlaznim vratima?

GORICA Sportski direktor Nikoličius već na startu godine u punom pogonu, novi Afrikanci stigli u Veliku Goricu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. siječanj 2019. 16:02

U sportu se često kaže da je mnogo teže obraniti postignuto, a svjesni su toga i u Velikoj Gorici nakon povijesne 2018. kada se u najveći grad turopoljske ravnice nakon 24 godine vratio prvoligaški nogomet. Štoviše, momčad trenera Sergeja Jakirovića zauzela je odlično peto mjesto na polusezoni i samim time podigla letvicu očekivanja i za 2019.

- Naš je cilj četvrto mjesto - bez imalo je straha najavio Jakirović u božićnom razgovoru za SN, a u ispunjenju sna njegova je glavna nada litvanski sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Udoh bio u Hajduku

On je već mjesecima neumorno skautirao igrače koji bi mogli još osnažiti konkurenciju u svlačionici debitanta u ligi, a još krajem prosinca bio je dogovoren i potpisan dolazak nigerijskog napadača Godwina Udoha. S jučerašnjim početkom prijelaznog roka posao je i javno objavljen, a riječ je o 20-godišnjaku koji je već bio u Hrvatskoj, točnije u Hajduku. Bilo je to ljeta 2016, kada se kao 17-godišnjak pokušao nametnuti u drugoj momčadi Hajduka, ali nije uspio, iako se tada o njegovim kvalitetama i brzini govorilo biranim riječima. Možda je tada bio premlad, no više nije dvije danas, pol godine kasnije, kada dolazi u Goricu, a inače je izdanak nigerijske nogometne akademije Femmak iz Lagosa.

Kako su ove zime Goricu napustila dva napadača, Marko Dabro i David Aršakjan, prva je zamjena dakle pronađena, dok je na vidiku i druga jer bi se na subotnjem početku zimskim priprema trebao pojaviti 22-godišnji Senegalac Cherif Ndiaye. On će imati status igrača na probi, a dolazi iz belgijskog Beverena, gdje je imao skromnu minutažu, ali to ne znači da ne može bljesnuti u novoj sredini i izboriti se za ugovor s Velikogoričanima.

Kada su izlazni transferi u pitanju, na početku godine nema novosti, iako je poznato da su nigerijski veznjak Iyayi Atiemwen i vratar Kristijan Kahlina dva najtraženija igrača Gorice. Pogotovo se to odnosi na Atiemwena, za kojeg klub ima i desetak službenih ponuda na stolu, ali u Velikoj Gorici stalno tvrde da će biti strpljivi i čekati zadnje dane prijelaznog roka, kada se može postići i najbolja cijena. Može to, naravno, biti i taktika da se javno ne licitira uslugama Nigerijca, već u miru završi posao, iako trener Jakirović izražava nadu da je moguć i Atiemwenov ostanak, što bi bio i najveći vjetar u leđa ambicijama Velikogoričana.

Junaci Kutije šibica

Vratar Kahlina bio je u zimskoj pauzi junak malonogometnog turnira Kutija šibica i uz mladog suigrača Martina Šrolera najzaslužniji za senzacionalni naslov pobjednika Quattro Leonesa, a s 83 utakmice u nizu na vratima Gorice i rekorder u svjetskim okvirima. Njegov uspon imao je zaista filmski scenarij u protekloj 2018. i nije čudo što ima mnogo upita za njega. Gorica i tu mudro čeka da iznos ponude bude što veći, a ostaje vidjeti hoće li zaista i doći ponuda koja se neće moći odbiti. U slučaju da Kahlina ostane u klubu, onda je vrlo vjerojatan odlazak rumunjskog vratara Laurentiua Branescua, koji je posuđen iz Juventusa i koliko god strpljiv bio, ipak mu je ključno pronaći klub gdje neće biti rezerva.

Linker
18. travanj 2024 20:05