Goran Mehkek / CROPIX
NAIVNOST KOŠTALA MODRE?

NOVI DETALJI U PRIČI KOJA JE POTRESLA MAKSIMIR U slučaju velikog talenta je na nevjerojatan način zloupotrebljeno povjerenje određenih ljudi!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2018. 12:35

Zvali su ga ‘maksimirski Dybala’. A sad se pitaju: “Di je zvijezda mala”...

Ajdin Hasić, mladi talentirani nogometaš iz BiH, napustio je Maksimir s potpisanim raskidom ugovora. Nema ga više, niti će ga više biti u plavom domu. A trebao je biti buduća zvijezda Dinama, igrač na čijem bi se transferu danas-sutra moglo zaraditi milijune eura. U Dinamu nisu imali komentara, što je logično, jer kad bi komentirali onda bi bilo jasno da moraju izložiti neke svoje ljude koji su ispali naivni. Tako da smo do priče došli iz nekih sasvim drugih izvora...

Dakle, priča koju smo načuli kazuje da u Maksimiru rade - francuske sobarice. S tim da su u plavom domu očito francuski sobari, jer ženski dio maksimirskog kluba ne radi u sportskom sektoru. Uglavnom, nemaju u radnom priboru haljinu, rukavice, perušku, čarape, cipele i ukrasnu vrpcu za vrat, ali zato imaju ono po čemu su, tako kaže legenda, francuske sobarice najpoznatije - naivnost.

Zagreb, Lucko, 100918.
Igraliste Lucko.
Utakmica 3. kola 2. HNL,
NK Lucko - GNK Dinamo II.
Na fotografiji: Ajdin Hasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

U ‘slučaju Hasić’ je zloupotrebljeno povjerenje određenih ljudi u klubu koji rade u sportskom sektoru, no nećemo o imenima, jer nemamo 100% provjerenu informaciju tko je bio ‘sobarica’. Hasiću, kojeg je ugovor s Modrima vezao do 2021. godine, predložen je novi, podebljani ugovor. On je to prihvatio, ali očito je imao u glavi drugu kombinaciju. No dobro, da se potpiše novi, treba se raskinuti stari. S obzirom da Ajdinov otac živi u BiH, pa da ga zbog jednog potpisa ne dovlače u Zagreb, poslana su mu s Dinamove strane potpisana dva ugovora, onaj o raskidu i onaj novi. Otac je morao potpisati jer se radi o maloljetniku. A onda je Hasićeva strana potpisala samo onaj o - raskidu! S novim je otišla u WC i pustila vodu... Tipičan ‘pušing’!

To se Dinamu do sada nije događalo kad su u pitanju transferi. Eto, uvijek ima prvi put, ponekad se u biznisu ispadne naivan, nekompetentan. U biznisu se ne igra na povjerenje, nema toga. Sveta pravila u transferima glase: “Niti jedan ugovor ne smije izaći iz kluba, potpisnik mora doći u klub i potpisati, a kad se potpisuje novi ugovor, onda se prvo potpiše taj novi, a tek onda raskid”. Tako je i s transferima. Prvo se potpiše ugovor klub-novi klub, pa igrač-novi klub, a tek onda raskid sa starim klubom. To je abeceda takvih poslova.

Naravno, sad je Hasić slobodan igrač, pa kod potpisa za neki novi klub ima veću mogućnost doći do boljih uvjeta, čitaj veće plaće. Dinamo će vjerojatno pokušati osporiti ovaj događaj, može se pričati o prevari, ali realno je teško da se tu više nešto može napraviti.

HASIĆEV MENADŽER Doista ne znam tko je raskinuo ugovor, mene nisu obavijestili

Hasićev je zastupnik, ili je dosad bio, Ismet Dizdarević. Onako na prvu, kad čujete za neku čudnu situaciju poput ove u Dinamu, pomislite da upravo neki menadžer u tome ima svoje prste. Jer menadžeri, agenti, zastupnici, kako ih tko već zove, često su optuženi da baš oni nagovaraju igrače (pogotovo mlade) na ovakve stvari. No, Dizdarević tvrdi baš suprotno...

- Što se dogodilo s Hasićem? Ne znam, pitajte ljude u Dinamu. Ugovor je očito raskinut, a tko ga je i s kim raskinuo, stvarno nemam pojma, mene nitko o tome nije službeno obavijestio - rekao je Dizdarević, kojega smo pitali i gdje je sad Hasić i kakvi su mu planovi.

- Stvarno ne bih znao.

Sudeći po ovome, Dizdarević nije krivac, naprotiv, dalo bi se zaključiti da je on i žrtva ovog događaja? Puno je toga još uvijek nejasno...

Linker
30. ožujak 2024 19:40