Foto: Damir Krajac / CROPIX
PUNI SE BLAGAJNA

NOVI EUROPSKI GIGANT U LOVU NA DANIJA OLMA Španjolac se vratio u Zagreb, po prvi put se spominje i konkretan iznos mogućeg transfera

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2019. 00:37

Iako je Chelseaju zabranjeno sklapanje novih ugovora, uspio je zadržati hrvatskog veznjaka Matea Kovačića zbog njegove registracije tijekom posudbe iz Reala. Chelsea je tako i službeno kupio Kovačića u vrijednosti od 45 milijuna eura. Hrvatski reprezentativac stavio je potpis na pet godina te će biti pod ugovorom sve do 2024. Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi na Stamford Bridgeu, sad se uspio trajno priključiti Bluesima.

Međutim, tim potpisom profitirao je i Dinamo. U maksimirsku blagajnu će se od tog transfera sliti 915 tisuća eura. To je onaj stavak koji se klubu plaća kad se radi o razvoju igrača. Nije to sve kad se radi o novcima koji će stići u plavu blagajnu, a da Modri nisu izravno prodali igrača. Naime, vrlo je ozbiljna opcija da stoper Celtica Jozo Šimunović preseli u francuski Lille gdje bi trebao raditi društvo mladom reprezentativcu Domagoju Bradariću. Na ime tog transfera Modri bi trebali inkasirati još milijun eura.

A ako se ostvari transfer Josipa Brekala iz Wolsburga u Benficu ili Sporting, a o tome se ozbiljno priča, onda bi tu Dinamo mogao najviše zaraditi. Ukoliko će transfer našeg mladog i A reprezentativaca iznositi najmanje 20 milijuna eura, a to je gotovo sigurno, onda će se u plavu blagajnu sliti 3 milijuna eura. Tako bi Modri ovog prijelaznog roka, kako se ono kaže ‘niti luk jeli niti mirisali’, mogli na temelju transfera svojih bivših nogometaša mogli inkasirati čak 5 milijuna eura!

Inače, Dani Olmo vratio se s odmora u Zagreb, a u subotu je bio na utakmici s Lokomotivom. Na poluvremenu je darivan cvijećem, bio je to simboličan poklon za osvajanje europskog prvaka s mladom reprezentacijom Španjolske. Na prvenstvu u Italiji i San Marinu Olmo je bio jedan od najboljih igrača mlade Furije.

Kad se radi o mogućem odlasku Olma, koji je izvjestan, saznajemo da su najozbiljnije zagrizli Tottenham, Manchester United, a po novome i - PSG. Cifra koja se spominje vrti se oko 30 milijuna eura. Inače, jučer je na Maksimiru bilo još darivanja. Povjerenici s najviše članova, Damir Žigorvić Žiga iz Zagreba, Zlatko Premuš iz Međimurja i Stipa Kovačević iz Velike Kopanice darivali su Arijana Ademija, Tomislava Butinu i Mihaela Mikića, nogometaše Dinama s najviše trofeja. Ovaj trojac osvojio je svaki po 16 trofeja, dakle ukupno 48!

Linker
16. travanj 2024 12:41