CROPIX
DOLAZAK U HNL

NOVI HRVATSKI PRVOLIGAŠ ISPOD RADARA DOVEO VELIKO POJAČANJE Transfer se kuhao već nekoliko tjedana: U Rudeš stigao bivši igrač Reala i Liverpoola!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 17. veljača 2018. 13:21

Transfer se kuhao već nekoliko tjedana, a službeno je potvrđen na kraju prijelaznog roka. Nakon Glaudera, Entrene, Segada i Galilee, u Rudeš je stigao i peti španjolski nogometaš.

Rafael Paez Cardona, 192 centimetra visoki stoper iz Orihuele, koji će 10. kolovoza napuniti 24 godine, potpisao je za Alaves i odmah je proslijeđen na posudbu u Rudeš do kraja sezone. Radi se o momku kojem je predviđena velika karijera, iz omladinske škole Herculesa iz Alicantea 2009. ga je kao 15-godišnjaka uzeo Real Madrid. Četiri godine kasnije otišao je na probu u Liverpool i zadovoljio, potpisao ugovor, ali za prvu momčad nije zaigrao osim u prijateljskim dvobojima.

Uslijedile su posudbe u Bolognu i Eibar pa u kolovozu 2015. i definitivni odlazak s Merseysidea u redove Alcorcona. Osam drugoligaških utakmica u prvoj sezoni, deset u drugoj prožetoj ozljedama i onda u ljeto 2017. odlazak u trećeligaški klub UCAM Murcia za koji je pak jesenas odradio deset utakmica u Segundi B.

Posljednje avanture ne ulijevaju veliki optimizam, no skauti Alavesa očito su Rafu Paeza dobro proučili...

Linker
25. travanj 2024 16:46