David Ramos/Getty Images
NE MRDA NIKUDA

NOVI TRENER GA IZNIMNO CIJENI I ON NEMA NAMJERU NAPUŠTATI BARCELONU Dva europska nogometna diva ozbiljno zagrizla za Ivana Rakitića, ali...

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 18. lipanj 2017. 11:52

Hrvatski nogometni dokapetan Ivan Rakitić nalazi se na godišnjem odmoru u Sjedinjenim Državama gdje je otputovao nakon što je pred kraj sezone razjasnio dvije bitne stvari za nastavak karijere. Prije tri mjeseca je potpisao novi ugovor s Barcelonom koji ga veže do ljeta 2021. godine, a prošli mjesec je potvrđeno da će mu novi trener biti Ernesto Valverde, dosadašnji trener Athletic Bilbaa.

Svaka promjena trenera izaziva neizvjesnost kod igrača a 29-godišnji vezni nogometaš odlučio se opustiti u New Yorku gdje je otputovao sa suprugom Raquel, njenom sestrom i sestrinim mužem. Prošlo ljeto je boravio sa suprugom na otoku Ugljanu, nasuprot Zadru, gdje je doživio neugodnost kada je netko bacio kamen razbivši staklo na kući u kojoj su se odmarali.

Sada su planirali provesti nekoliko dana razgledajući grad no u četvrtak je Rakitić otišao u Barcelonin ured u New Yorku. Katalonski klub je u rujnu 2016. otvorio ondje prostorije a na tadašnjoj svečanosti otvaranja bio je bivši igrač Ronaldinho u ulozi klupskog veleposlanika. Tada je i velebna zgrada Empire State Building zasvijetlila u plavo-crvenim bojama Barcelone.

Hrvatski reprezentativac je pak, iako na odmoru, odlučio prvi od aktualnih igrača posjetiti tamošnji ured. Nije ondje bio zbog posla ili obveza već zbog vlastite želje.

- Zadovoljstvo je biti u novim Barceloninim prostorijama. Svi se krećemo u željenom pravcu. Sve je spremno za naš dolazak u srpnju pa ćemo svi iz Barce moći uživati ovdje - rekao je Rakitić.

Uz kapetana Andresa Iniestu, Sergia Busquetsa, Ardu Turana, Andrea Gomesa pa zatim Denisa Suareza, Javiera Mascherana i Rafinhu Alcantaru već se neko vrijeme govori o dolasku 24-godišnjeg Talijana Marca Verrattija iz PSG-a. Verratti koji s francuskim klubom ima ugovor na još četiri godine košta 45 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša. PSG bi vjerojatno tražio i više za njega možda čak 80 milijuna. Ovaj tjedan je uslikan na španjolskom otoku Ibizi gdje se odmarao baš kao i Lionel Messi iako nema informacija da su se susreli.

U Rakitićevom ugovoru postoji klauzula prema kojoj može otići ako netko plati 125 milijuna eura, što će dakako biti smanjeno ako ga klub odluči prodati. No želi li uopće Barcelona prodati Hrvata? Za to ne postoji nikakva naznaka. Štoviše, teško je vjerovati da bi mu dali novi ugovor prije tri mjeseca kada se znalo da Luis Enrique odlazi s klupe Barcelone.

- Nitko u Barceloni ne želi pustiti Rakitića, koji je produžio ugovor uz odštetnu klauzulu od 125 milijuna eura, no s obzirom na situaciju na tržištu i ulogu Rakitića bit će zainteresiranih klubova - smatra Xavier Bosch, novinar Mundo Deportiva.

On vjeruje da bi Bayern trenera Carla Ancelottija mogao biti zainteresiran kao i Manchester United trenera Jose Mourinha. U prosincu, kada je na oko mjesec i pol dana ispao iz udarne postave, prvi put od dolaska iz Seville 2014., nagađalo se o interesu Manchester Cityja.

Linker
16. travanj 2024 11:29