Marc Atkins/Getty Images
ČEKA SE POTVRDA

NOVI UDARAC ZA BIVŠU JEDINICU HRVATSKE REPREZENTACIJE Ovim potezom pokazuju da mu nimalo ne vjeruju, guraju ga ka izlaznim vratima

Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2020. 15:15

Španjolski reprezentativac, 37-godišnji vratar Milana Pepe Reina u ponedjeljak bi trebao potpisati ugovor o posudbi u engleskog premijerligaša Aston Villu do kraja ove sezone, objavio je britanski Sky Sports.

Za Reinu će to biti povratak u Premier ligu u kojoj je proveo devet sezona (od 2005. do 2014.) noseći dres Liverpoola u 285 ligaških utakmica.

Španjolski veteran dolazi kako bi konkurirao za mjesto prvog vratara, nakon što je Aston Villa prije deset dana do kraja sezone ostala bez Toma Heatona koji je ozlijedio koljeno. Heatona je na poziciji prvog vratara zamijenio 29-godišnji Norvežanin Orjan Nyland, koji je u nedjeljnom gostovanju Manchester Cityja na Villa Parku primio šest pogodaka.

GENOA, ITALY - OCTOBER 05: Pepe Reina of  AC Milan at the end of the Serie A match between Genoa CFC and AC Milan at Stadio Luigi Ferraris on October 5, 2019 in Genoa, Italy. (Photo by Paolo Rattini/Getty Images)
Paolo Rattini/Getty Images
Pepe Reina

Reinin dolazak u Birmingham, čini se, nije dobra vijest za hrvatskog reprezentativca Lovru Kalinića, koji će tako ponovno biti gurnut u status trećeg vratara, dok će se Španjolac i Norvežanin boriti za "jedinicu".

Španjolski vratar je prošle i ove sezone skupio ukupno 13 nastupa u dresu Milana, većinu u Europskoj ligi i talijanskom Kupu.

Aston Villa će biti sedmi klub Pepea Reine u seniorskoj karijeri u kojoj je nosio dresove Barcelone, Villarreala, Liverpoola, Napolija, Bayerna i Milana.

Kalinić je pak u Aston Villi od siječnja 2019. godine kada je stigao iz Genta, a ove sezone nije upisao niti jedan premierligaški nastup.

Linker
20. travanj 2024 16:05