Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
ČEKA SE POTVRDA

NOVI ZVUČNI TRANSFER DINAMA, POSTIGNUT JE DOGOVOR Mladi vratar se nakon velike pobjede odmah zaputio prema Italiji, igrat će u Serie A!

Nakon prodaje Filipa Benkovića Leicesteru u Dinamu su realizirali novi transfer.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 10:14

Adrian Šemper u Astani je zadnji put, barem na neko vrijeme, bio u zapisniku Nenada Bjelice. Mladi vratar odmah po povratku u Zagreb zaputio se prema Italiji, gdje potpisuje za klub u kojemu će braniti ove sezone. Radi se o Chievu iz Verone. Šemper tamo odlazi na posudbu s mogućnošću prvokupa.

Dakle, nemaju obvezu, već pravo da otkupe ugovor ako Šemper u Veroni pokaže kvalitetu. Naravno, Šemper bi danas trebao proći sve formalnosti, od liječničkog do potpisa ugovora i tada i službeno postati vratar Chieva.

Chievo slovi kao vrlo stara, iskusna momčad, prvi vratar Sorrentino ima 39 godina, zamjenik mu Seculin 28, ali prošle sezone nije branio nijednu utakmicu Serije A, pa su u Veroni odlučili da im treba alternativa. Adrian Šemper je dvadesetogodišnjak, bio je na radaru klubova iz Bundeslige, Werdera, primjerice, no Talijani su bili najuporniji.

Chievo zasad ne može platiti odštetu, koja je blizu dva milijuna eura, u Maksimiru su pristali na posudbu, ionako Šemper u ovom trenutku ne bi dobio previše prilika. Naravno, morat će se i u Chievu izboriti za mjesto, ništa mu nije zajamčeno, međutim, s obzirom da ga klub iz Verone želi i planira otkupiti idućeg ljeta, logično je da će Šemper dobiti određenu minutažu u Italiji.

Nenadu Bjelicu tako ostaju tri vratara, Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Dinko Horkaš.

Linker
22. travanj 2024 12:06