an arhiva

Dion Beljo

BIT ĆE PAKLENI IGRAČ

NOVO IME NA HRVATSKOM NOGOMETNOM NEBU! SVI SE TUKU ZA VINKOVAČKOG ZLATANA IBRAHIMOVIĆA Slijedi prava bitka za velikog talenta, u utrci i Dinamo!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 04.06.2019. u 08:05

 • U sjeni prvoligaških i drugoligaških dvoboja, utrke za licencama i borbe za preživljavanjem, jedno novo ime pojavilo se ove sezone na hrvatskom nogometnom nebu. Dion Drena Beljo tek je prije tri mjeseca napunio 17 godina, a iza sebe već ima čitavu seniorsku sezonu u fizički zahtjevnoj Trećoj HNL.

  Štoviše, mladi Beljo jedan je od zaslužnih što je njegova Cibalia izborila Drugu HNL, zabio je devet pogodaka, devet puta asistirao, još puno puta doveo suigrače u matnu poziciji, bez konačnog učinka. Inače, radi se o napadaču visokom 195 centimetara, prozvali su ga Vinkovački Zlatan, po mnogočemu podsjeća na Ibrahimovića.

  I zbog Belje su ove sezone mnogi pohodili Vinkovce. Nije bilo ozbiljnijeg skauta i menadžera koji nije barem jednom došao na stadion kraj Bosuta i zapisao njegovo ime, a “vrbovanje” mladog napadača traje već dulje. Lani je Beljo bio tjedan dana u Sampdoriji, trenirao je u tamošnjem kampu i dobio ponudu da potpiše trogodišnji ugovor.

  No, u igrač i njegova obitelj procijenili su da još nije vrijeme za takav iskorak pa se Beljo vratio u Vinkovce i odradio prvu seniorsku sezonu u Cibaliji. I svakodnevno se suočavao s novim ponudama. Osijek zove stalno, raspitivala se Rijeka, kao i Hajduk, došla je po njega i Lokomotiva, na stolu je, uz Sampdorijinu, i konkretna ponuda praške Sparte, a naravno da se u igru uključio i Dinamo, koji ga je također u više navrata zvao u Maksimir.

  I nedavno su Dinamovi skauti opet bili u Vinkovcima i još jednom jasno poručili da Belju vide u svojim planovima. Njemu se zasad nikuda ne žuri, uživa u nogometu u rodnom gradu, pa će tako igrati i za juniore u kvalifikacijama za Prvu HNL, a trebao bi pojačati i kadete Cibalije, također u kvalifikacijama. Međutim, izvjesno je da će na ljeto napraviti iskorak, da je na neki način prerastao Cibaliju i da će prihvatiti neku od silnih ponuda. Svi jači klubovi iz Hrvatske htjeli bi ga dovesti, uz mnoštvo inozemnih, mogli bismo na ljeto gledati pravu bitku za mladog talenta.

  Iz drugih medija