Dion Beljo
 Sn arhiva
BIT ĆE PAKLENI IGRAČ

NOVO IME NA HRVATSKOM NOGOMETNOM NEBU! SVI SE TUKU ZA VINKOVAČKOG ZLATANA IBRAHIMOVIĆA Slijedi prava bitka za velikog talenta, u utrci i Dinamo!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. lipanj 2019. 10:05

U sjeni prvoligaških i drugoligaških dvoboja, utrke za licencama i borbe za preživljavanjem, jedno novo ime pojavilo se ove sezone na hrvatskom nogometnom nebu. Dion Drena Beljo tek je prije tri mjeseca napunio 17 godina, a iza sebe već ima čitavu seniorsku sezonu u fizički zahtjevnoj Trećoj HNL.

Štoviše, mladi Beljo jedan je od zaslužnih što je njegova Cibalia izborila Drugu HNL, zabio je devet pogodaka, devet puta asistirao, još puno puta doveo suigrače u matnu poziciji, bez konačnog učinka. Inače, radi se o napadaču visokom 195 centimetara, prozvali su ga Vinkovački Zlatan, po mnogočemu podsjeća na Ibrahimovića.

I zbog Belje su ove sezone mnogi pohodili Vinkovce. Nije bilo ozbiljnijeg skauta i menadžera koji nije barem jednom došao na stadion kraj Bosuta i zapisao njegovo ime, a “vrbovanje” mladog napadača traje već dulje. Lani je Beljo bio tjedan dana u Sampdoriji, trenirao je u tamošnjem kampu i dobio ponudu da potpiše trogodišnji ugovor.

No, u igrač i njegova obitelj procijenili su da još nije vrijeme za takav iskorak pa se Beljo vratio u Vinkovce i odradio prvu seniorsku sezonu u Cibaliji. I svakodnevno se suočavao s novim ponudama. Osijek zove stalno, raspitivala se Rijeka, kao i Hajduk, došla je po njega i Lokomotiva, na stolu je, uz Sampdorijinu, i konkretna ponuda praške Sparte, a naravno da se u igru uključio i Dinamo, koji ga je također u više navrata zvao u Maksimir.

I nedavno su Dinamovi skauti opet bili u Vinkovcima i još jednom jasno poručili da Belju vide u svojim planovima. Njemu se zasad nikuda ne žuri, uživa u nogometu u rodnom gradu, pa će tako igrati i za juniore u kvalifikacijama za Prvu HNL, a trebao bi pojačati i kadete Cibalije, također u kvalifikacijama. Međutim, izvjesno je da će na ljeto napraviti iskorak, da je na neki način prerastao Cibaliju i da će prihvatiti neku od silnih ponuda. Svi jači klubovi iz Hrvatske htjeli bi ga dovesti, uz mnoštvo inozemnih, mogli bismo na ljeto gledati pravu bitku za mladog talenta.

Linker
18. travanj 2024 16:41