Screenshot (Instagram)
TREĆI STRANAC U KLUBU

NOVO LICE U PRVOJ HNL STIGLO NA PREPORUKU SLAVENA BILIĆA Postat će prvi Saudijac koji bi trebao zaigrati u elitnom rangu hrvatskog nogometa

VARAŽDIN Novi igrač prvoligaša stigao iz Azije i igra zadnjeg veznog
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 15. srpanj 2019. 21:32

Jamal Bajandouh veznjak je rođen 22. kolovoza 1992. godine u engleskom Bournemouthu, gdje je igrao i u omladinskoj školi aktualnog istoimenog premierligaša iz tog grada. U seniorskoj karijeri Bajandouh je igrao samo za Al Ittihad, klub iz Jeddaha u Saudijskoj Arabiji, za čiju je reprezentaciju dosad odigrao jednu utakmicu.

Bajandouh je od prošlog vikenda i novi igrač Varaždina, prvi Saudijac koji bi trebao zaigrati u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Nije prvi koji je potpisao za nekog hrvatskog prvoligaša jer je 2012. zaprešićki Inter predstavio Ibrahima Al Ibrahima, no taj igrač, također rođen 1992. godine, nikad nije zaigrao u Prvoj HNL.

Bajandouh dolazi iz Al Ittihada, kluba u kojem su od hrvatskih trenera radili Tomislav Ivić, Dragan Talajić, Luka Peruzović i, od rujna prošle do veljače ove godine, Slaven Bilić. Bili su tamo i Vahid Halilhodžić i Matjaž Kek, a Bajandouh je stigao jer ga je preporučio Zlatko Dalić, koji u Saudijskoj Arabiji ima velik utjecaj.

Ovaj 26-godišnji zadnji vezni, dugogodišnji igrač najpopularnijeg saudijskog kluba (8 milijuna registriranih navijača), odlučio se okušati u Europi i izabrao je Varaždin, dogovorivši suradnju na dvije godine. Treba reći da se kod odabira uvažavala i sugestija Slavena Bilića, koji je protekle sezone bio trener Al Ittihada.

Pozicija zadnjeg veznog jedna je ključnih u sastavu i za nju su u Varaždinu tražili odgovarajuće pojačanje. Dodajmo da je u gotovo 90-godišnjoj povijesti kluba iz Zagrebačke ulice Jamal Bajandouh prvi igrač arapskog porijekla. Trenutno je treći stranac u varaždinskoj momčadi.

Linker
20. travanj 2024 08:31