Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
NIJE MU TO TREBALO, ALI...

NOVO POJAČANJE RIJEKE SU NAVIJAČI ZBOG JEDNOG DETALJA DOBRO ZAPAMTILI 'Ispričavam se Armadi ako sam nekoga uvrijedio. Ne bojim se njihove reakcije'

LUKA CAPAN Donedavni veznjak Lokosa nakon potpisa za Rijeku na tri i pol godine i prvih treninga
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. siječanj 2018. 16:10

Kada je riječ o igračima iz HNL-a, ispada da potencijalna nova lica Rijeka traži među igračima koji su im zabili pogodak. Tako barem kaže uzorak posljednjih pet igrača koji su došli na Rujevicu. Franko Andrijašević je zabio još 2015. godine u onoj prvoj utakmici odigranoj na Rujevici, Domagoj Pavičić u onom porazu Dinama na Kvarneru (5:2) u 9. kolu prošle sezone, kasnije se nadovezao i Heber koji je bio strijelac za Slaven Belupo kada su Farmaceuti poraženi 3:2 na Rujevici, a sve je nastavljeno ove sezone kada je Jakov Puljić postigao pogodak za Inter u porazu svoje momčadi 3:1 pa nekoliko dana kasnije osvanuo na Kvarneru.

Sada je Luka Capan samo potvrdio tu tezu, navijači Rijeke se još dobro sjećaju onog njegova prodora kroz sredinu riječke obrane i snažnog udarca koji je završio iza Prskala...

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

- Ugovor s Lukom Capanom smo potpisali na tri i pol godine, već se priključio treninzima nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda. Riječ je o igraču kakvog smo željeli, zbog toga smo ga i doveli, a po svom profilu odgovara načinu igre Rijeke - istaknuo je u uvodu sportski direktor Bijelih Srećko Juričić pa odmah i dao naslutiti kakvu bi Capan ulogu trebao imati u riječkoj momčadi.

- U njemu se objedinjuju karakteristike Mišića i Maleša, a vjerujem da će nastaviti tradiciju veznih igrača Rijeke posljednjih godina koji su bili vrlo dobri - poručio je Juričić pa prepustio riječ Capanu koji je ostavio dojam silno motiviranog igrača koji jedva čeka pokazati što zna.

- Presretan sam što sam došao u ovako veliki klub, ovo smatram velikim korakom u svojoj karijeri, nadam se da ću biti zdrav i pokazati ono što znam od prije - rekao je donedavni veznjak Lokosa koji ne bi trebao imati problema s prilagodbom u riječkoj momčadi.

- Mislim da ću se vrlo brzo uklopiti, u momčadi su redom mladi dečki, neke poput Pavičića i Puljića znam odranije, s njima sam i igrao i sigurno će mi olakšati ulazak u svlačionicu i upoznavanje s ostatkom suigrača.

Mnogi su ga imali prilike upoznati i na onoj posljednjoj utakmici Lokomotive i Rijeke kada je i postigao pogodak.

- Jesu li se na treningu izmicali kao i tada u Kranjčevićevoj? Nisu, ne...

Capana su navijači Rijeke upoznali kao središnjeg braniča, u toj je ulozi igrao za Dinamo u onom finalu Kupa protiv Rijeke 2014. godine, danas dolazi kao veznjak koji, kako je rekao Juričić, može zamijeniti i Maleša i Mišića.

- Svoju profesionalnu karijeru sam počeo kao stoper u Dinamu, tako je bilo i u drugoj momčadi Modrih. I u Lokomotivi sam krenuo kao stoper, ali na jednoj utakmici se poklopilo da me trener Sreten Ćuk stavio na zadnjeg veznog, dobro sam odigrao, postigao pogodak i evo me već godinu i pol-dvije na toj poziciji.

Po Capanovim riječima ispada da Ćuk priprema igrače za Rijeku jer ga je i Franko Andrijašević često isticao kao trenera koji mu je pronašao idealnu ulogu u momčadi. Kako bilo, Capan može zaigrati i na stoperu ukaže li se potreba, ali i na desnom boku, poziciji koja je, u ovom trenutku, na Rujevici deficitarna.

- Najbolje se osjećam na zadnjem veznom isto je i za stopera, ali bit ću na raspolaganju treneru Keku na svim pozicijama. Meni je najvažnije da igram.

Navijači Rijeke Luku Capana su zapamtili i po jednom detalju iz proljetnog dijela prošle sezone. Ćorić je zabio za vodstvo Lokosa na Rujevici i krenuo prema Armadi, nešto je gestikulirao i Capan, nastala je gužva...

- Bojim li se reakcije navijača? Ne bojim se, to je sve bilo u žaru borbe, ovom prilikom se ispričavam ako sam nekoga tom svojom gestom uvrijedio. Jedan od razloga mog dolaska u Rijeku je lijepa atmosfera oko kluba, navijači, Armada, koji fantastično bodre klub kroz svih 90 minuta pa mislim da neće biti problema. Hoću li krajem veljače u Maksimiru ponoviti isto? To ne znam...

Rijeka je na neki način u prijelaznom razdoblju, dosta je igrača otišlo, Capana i sve koji su ostali na Rujevici očekuje dosta posla.

- Naravno, otišli su neki kvalitetni igrači, ali mislim da će doći još kvalitetnih igrača i da ćemo imati dobru momčad. Mislim da ćemo biti dovoljno kvalitetni. Dinamo je dosta pobjegao, ali igrat ćemo do kraja, dok u Kupu igramo polufinale i idemo ga pokušati osvojiti - zaključio je Luka Capan.

Linker
23. travanj 2024 17:52