Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images
NA METI PRVAKA

NOVOM POJAČANJU DINAMA TAJILI KAKVA JE UNOSNA PONUDA STIGLA U KLUB Kad je sve saznao, samo je odmahnuo rukom: 'Iskreno, meni ta liga nije zanimljiva'

LOKOMOTIVA Luka Ivanušec odmara se u Zagrebu i još čeka pravu ponudu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. srpanj 2019. 13:23

Lokomotivin mladi reprezentativac Luka Ivanušec (20) nakon povratka s Europskog prvenstva U-21 proveo je četiri dana na moru, na Viru, i potom se vratio u Zagreb. Odmara se, ali i lagano trenira po programu koji je dobio u klubu.

Iako je na izlaznim vratima, iako može otići, dođe li ponuda koja će zadovoljiti i Lokomotivu i njega, Ivanušec ističe:

- Još nisam o možebitnom transferu konkretno razgovarao s menadžerom Markom Naletilićem. Malo smo, istina, ‘pretresli’ neke potankosti, razgovarali smo o Dinamu i nekim inozemnim opcijama, ali ništa još nismo odlučili. Uglavnom, ne bude li adekvatne ponude do 8. srpnja, priključit ću se Lokomotivi na pripremama u Nizozemskoj! A onda ćemo vidjeti, prijelazni rok traje do kraja kolovoza, no ne želim gubiti vrijeme i zapustiti se - govori nadareni mladac.

Football Soccer - China v Croatia - 2017 Gree China Cup International Football Championship Third Place Match - Nanning, China - 14/01/17. Luka Ivanusec (C) of Croatia celebrates after he scores. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS- THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. - RC1F7AFB71E0
REUTERS/Stringer

Važne minute

Zna se da je Luka na popisu Dinamovih želja, a iz inozemstva je na Kajzericu zasad sletio tek jedan upit za ovog veznog igrača. Prošloga se tjedna, naime, javio grčki PAOK, no u klubu su željeli tu ponudu, tešku oko tri milijuna eura, držati u tajnosti, pa nisu ni Luku obavijestili o zanimanju Grka. I tek kad su mu se na društvenim mrežama počeli javljati navijači PAOK-a, shvatio je o čemu je riječ...

Koliko vas uopće zanima ta ponuda PAOK-a, koliko vam je zanimljiva grčka liga?

- Iskreno, ne baš pretjerano! Nisam baš u svojim dosadašnjim razmišljanjima o nastavku karijere imao PAOK...

Dogodi li se situacija da vam Dinamo i neki inozemni klub ponudi apsolutno identične uvjete, što ćete odabrati?

- U tom bih se slučaju svakako opredijelio za Dinamo! Ali treba vidjeti i neke druge stvari, ne samo financijski aspekt transfera. Želim igrati, želim otići u klub u kojem ću igrati! Stoga mi je važan dio pregovora oko minutaže, nije novac u prvom planu. Novac jest važan, ali ne želim punih džepova sjediti negdje na klupi - kaže Ivanušec.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Luka Ivanušec s loptom

Trenerova je zadnja

U tom je slučaju Dinamo ipak najzahvalnija opcija, budući da vas želi trener Plavih Nenad Bjelica, koji je u nekoliko navrata istaknuo da biste bili istinsko pojačanje za maksimirski klub?

- To mi je zapravo najvažnije, ta spoznaja da me želi trener, a ne bilo tko iz klupskoga vodstva. Jer, trener je taj koji odlučuju tko će i koliko igrati, njegova je riječ posljednja i najvažnija! A ja želim igrati, mlad sam i željan igre, u ovim godinama ne namjeravam biti na klupi, ili tribini. Međutim, iz Dinama još nitko osim Rrahmanija nije otišao, još nije riješen ni jedan drugi izlazni transfer, pa treba vidjeti i što će se u Maksimiru događati u dolazećim danima - jasan je Ivanušec.

Linker
26. travanj 2024 22:41