Screenshot / Twitter
HRVATI U ZIMSKOM MERCATU

O HRVATIMA SE NAVELIKO PIŠE, ALI NITI JEDAN TRANSFER NIJE NA VIDIKU Nakon dvije godine 'patnje' jedan Vatreni pod hitno mora pronaći novi klub

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. siječanj 2019. 19:31

Kako su mediji uzeli ime Luke Modrića u vrtuljak, ne treba sumnjati u još popriličan broj tekstova u kojima se svašta insinuira, a njega seli na razne adrese. Inter pogotovo.

To što je Modrić u Zagrebu, 26. prosinca, nakon što je proglašen za najboljeg sportaša Hrvatske, još jednom rekao da želi završiti karijeru u madridskom Realu, i razumno se ogradio da će “morati igrati na vrhunskoj razini da bi tako bilo“, jer Real traži samo izvrsnost, kao da nikoga nije briga. Intrigantnije i bolje zvuče konstrukcije i “bombe“, nego činjenice.

EIBAR, SPAIN - NOVEMBER 24: Luka Modric of Real Madrid reacts during the La Liga match between SD Eibar and Real Madrid CF at Ipurua Municipal Stadium on November 24, 2018 in Eibar, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Dakle, Luka Modrić u siječnju sigurno neće napustiti Santiago Bernabeu i barem do kraja sezone igrat će u Kraljevskom klubu, što ne znači da neće i duže. Štoviše, velika je mogućnost da nitko od hrvatskih reprezentativaca, nositelja medalje iz Rusije neće mijenjati klub ove zime. Niti jedan transfer nije na vidiku.

Postoje neke kombinacije oko Ante Rebića, točno je da su pojedini klubovi zainteresirani za Domagoja Vidu, no u nedavnom intervjuu za SN Vida je rekao da ostaje u Bešiktašu.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v Spain - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - November 15, 2018  Croatia's Domagoj Vida in action with Spain's Rodrigo           REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

Fulham, koje se najviše spominje jer ga tamo želi menadžer Claudio Ranieri, i nije tako dobro prilika. Ipak se radi o teškoj borbi za ostanak u engleskoj ligi… Ivan Rakitić i Paris SG? To je još jedna od priča koje se svako toliko provlače po medijima, sve ovisi o hrvatskom veznjaku.

Iličević bez kluba

I dok ne treba očekivati transfere srebrnih iz Rusije, osim ako se dogodi koja iznimka, što je uvijek moguće i svakako bi odjeknulo. s dodatkom da je Lovre Kalinić već otišao iz Genta u Aston Villu, niz je, uglavnom mlađih, igrača koji nemaju status u klubu, čija je minutaža skromna, a karijera u stagnaciji. Njima je itekako preporučljivo da odu na novu adresu, u drugo okružje i potraže bolju priliku. Marko Rog, koji je od ljeta 2016. godine u Napoliju i nije se izborio za minutažu kakva mu treba, sada čini napore da konačno napusti grad podno Vezuva.

Rijeka, 151018.
Stadion Rujevica. 
Prijateljska utakmica, Hrvatska - Jordan. 
Na fotografiji: Obeida Al Samrieh i Marko Rog.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Spominjalo se da ga traži Fiorentina, još ranije za njega su bili zainteresirani na više destinacija. Alen Halilović ne igra u Milanu, ove godine napunit će 23, krajnje je vrijeme da negdje uhvatit kontinuitet. Ako se ne dogovori drugdje, ne bi pogriješio da se vrati u Dinamo.

Torinski sportski dnevni list Tuttosport piše da Inter ponovno želi Matea Kovačića, kojeg je 2015. prodao Real Madridu, barem na ljeto. Sve je to daleko. Ako pogledamo šire od aktualne reprezentacije, bivši Vatreni Ivo Iličević, čija karijera nije išla željenim tijekom, sada je slobodan igrač. Zadnji klub bio mu je Kairat Almati u Kazahstanu, a gdje će pronaći novog poslodavca ostaje vidjeti.

Football Soccer - Hamburg SV v Werder Bremen - German Bundesliga - Volksparkstadion, Hamburg, Germany - 22/04/16   Hamburg SV's Ivo Ilicevic and Werder Bremen's Zlatko Junuzovic in action.   REUTERS/Fabian Bimmer   DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS

Linker
20. travanj 2024 09:16