Ronald Gorsic / CROPIX
PRED NOVIM IZAZOVOM

'OČEKUJEMO MNOGO OD NJEGA, BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA U HRVATSKOM NOGOMETU' Predsjednik kluba otkrio kako je došlo do transfera našeg veznjaka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. srpanj 2019. 12:21

Dolazak Marka Roga pobudio je veliko zanimanje među navijačima Cagliarija i u klubu. Napoli ga je pustio na Sardiniju nakon što je utanačeno da će mu Cagliari platiti dva milijuna eura za godinu dana posudbe te još 13 milijuna eura za prodaju sljedećeg ljeta, što je kupac preuzeo kao obvezu. Usto, Napoli će dobiti i bonuse te 15 posto sljedećeg transfera.

Cagliari Roga doživljava kao pojačanje, stigao je da bi zamijenio talijanskog reprezentativca Barellu koji je odabrao Inter.

Konačan iskorak

- Bili su dugi pregovori, na sreću od samog početka igrač je bio spreman doći k nama. Kad se radi o važnim igračima i velikim klubovima, to se neminovno oduži - prokomentirao je predsjednik Cagliarija Tommaso Giulini, dodajući:

- Odmah samo ga identificirali kao zamjenu za Nicola Barellu. Sam Barella mi je na odlasku rekao da je Rog taj, kao i mnogi njegovi suigrači. Očekujemo mnogo od Marka, prije nekoliko godina bio je jedan od najvećih talenata u hrvatskom nogometu, iako posljednjih sezona nije imao kontinuitet u Italiji. Nadamo se da on kod nas može napraviti konačan iskorak i dati nam dinamiku koju nam je davao Barella - jasan je prvi čovjek Cagliarija.

Ne puštaju Bradarića

U ekipi su već od prije dvojica Hrvata Filip Bradarić i Marko Pajač. Prema ocjenama trenera, Bradarić je najbolji igrač na treninzima tijekom ovih priprema i nikako ga ne žele pustiti u PAOK, iako su Grci dvaput dizali cijenu. U Cagliariju je i slovenski napadač Valter Birsa. On je o Rogu rekao:

- Radi se o talentu, iako je u Napoliju našao malo mjesta. Kad je igrao uvijek se isticao, Rog je igrač koji pravi razliku, tolike su mu kvalitete. Bit će važan za nas.

Za Napoli je igrao samo 52 utakmice u dvije i pol sezone, uglavnom s u kratkoj minutaži. Sad će se od njega tražiti da bude jedan od nositelja igre. Sasvim druga pozicija, pravi izazov, ali i ispit. Danas bi se mogao priključiti novim suigračima u trening-kampu.

Linker
26. travanj 2024 14:47