Foto: Branimir Boban / CROPIX
TRANSFER PONOVNO UPITAN

OD IGRAČA PREKO KOJEG SE PREBIJAO DUG DO DRUGOG NAJSKUPLJEG U POVIJESTI KLUBA Evo kako je izgledao strašan porast cijene 'Vatrenog s klupe'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 14:07

Kada je riječ o izlaznom transferu Filipa Bradarića i dalje traje status quo. Telefonske linije su užarene, puno je nagađanja i špekulacija pa je jedino sigurno da Bradarić još uvijek nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

Pojavila se tijekom jučerašnjeg dana informacija da su načelno dogovoreni svi uvjeti trogodišnjeg ugovora s Bordeauxom, da francuski klub po njega šalje privatni zrakoplov kako bi već danas mogao biti podvrgnut liječničkim pregledima i potpisati ugovor, ali čelična ptica sinoć nije poletjela.

Hoće li danas i pogotovo hoće li to biti u smjeru Bordeauxa, Cagliarija ili eventualno nekog trećeg kluba pitanje je koje bi napokon trebalo dobiti odgovor.

Ono što je izvjesno je da će njegov odlazak iz Rijeke biti drugi najveći transfer u klupskoj povijesti. Trenutno je na tom mjestu transfer Mateja Mitrovića u Bešiktaš težak 4,2 milijuna eura, nedodirljiv je onaj odlazak Andreja Kramarića u Leicester koji je Bijelima donio ukupno 10 milijuna eura, a ne tako davno ništa nije upućivalo da će Bradarićev odlazak biti jedan od najzvučnijih u klupskoj povijesti.

U Rijeku je stigao za 300-tinjak tisuća eura odštete i još toliko oprosta duga koji je Hajduk imao prema Bijelima u transferima Anasa Sharbinija i braće Maloku, u veljači 2016. godine bio je praktički na izlaznim vratima kluba budući da je nakon dobrog početka spletom okolnosti u sezoni 2015/16. ispao iz prvog plana (promašeni jedanaesterac za pobjedu protiv Intera, skrivljeni jedanaesterac za izjednačujući pogodak Osijeka, isključenje protiv Zagreba), ali upravo u tom periodu došao je do izražaja Bradarićev karakter.

ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - JUNE 26:  Gylfi Sigurdsson of Iceland and Filip Bradaric of Croatia in action during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Iceland and Croatia at Rostov Arena on June 26, 2018 in Rostov-on-Don, Russia.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images / Getty Images
Bradarić

Strašan skok

Da je netko tada ponudio milijun eura, Bradarić bi vjerojatno otišao s Rujevice, a uspio se izboriti za priliku, s Josipom Brezovcem izvukao nekoliko gostujućih utakmica i kraj sezone dočekao kao nezamjenjiva karika u riječkom veznom redu. Dogodila se onda šampionska sezona u kojoj je s Josipom Mišićem bio srce riječke momčadi i diktirao igru u oba pravca, a s tim se nekako sve glasnije počelo špekulirati s transferom.

Odšteta koja je negdje u siječnju 2017. godine bila između 2,5 i 3 milijuna eura počela je strelovito rasti, na ljeto je Bologna već ponudila pet milijuna eura, a Rijeka i Bradarić su odbili tu priču želeći postati dio riječke europske jeseni. Prije sedam mjeseci također se glasno špekuliralo o odlasku, ali Bradarić je transferu pretpostavio priliku da se izbori za nastup na Svjetskom prvenstvu, a rizik u kojem je mogao puno više izgubiti nego dobiti sa sjajnim rezultatom u Rusiji višestruko mu se isplatio.

Njegova tržišna vrijednost u godinu i pol dana je skočila za najmanje šest puta i do kraja ovog mjeseca Bradarić će sigurno realizirati transfer kakvog je karakterom, odnosom, igračkom kvalitetom, na kraju i napretkom kojeg je ostvario na Kantridi i Rujevici, apsolutno zaslužio.

Linker
19. travanj 2024 04:18