REUTERS/ ilustracija
SVE SJEDA NA SVOJE MJESTO

'ODLUKA O MATEU KOVAČIĆU JE PALA!' TEŽAK UDARAC ZA JEDNOG IGRAČA, A SPAS ZA HRVATA Englezi tvrde da više nema prepreka transferu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2019. 16:37

Nakon što je Marca prije tjedan dana najavila pozitivan rasplet u slučaju Matea Kovačića koji od prošlog ljeta igra za Chelsea kao posuđeni igrač Reala, u nedjelju s Otoka stižu nove najave o konačnoj realizaciji toliko željenog transfera hrvatskog reprezentativca.

Daily Tepelgraph javlja kako će Chelsea moći potpisati Kovačića i kad UEFA aktivira zabranu dovođenja igrača u ljetnom prijelaznom roku. Klub sa Stamford Bridgea će u tom slučaju moći realizirati transfere s igračima koji su na posudbi, a među njima je i Gonzalo Higuain, koji je na Stamford Bridge stigao prošlog ljeta, tjedan dana prije Kovačića, kao igrač Milana.

Po pisanju engleskog dnevnika, Chelsea će najvjerojatnije otkupiti i ugovor 31-godišnjeg argentinskog napadača, dok Kovačića svrstava u kategoriju - 'gotovog posla' iz posebnog razloga.

Kovačićeva zamjena Ruben Loftus-Cheek teško se ozlijedio u ovotjednoj prijateljskoj utakmici londonskog kluba i New England Revolutiona i morat će pauzirati minimalno pola godine. Naime, Loftus-Cheek u igru je ušao na poluvremenu, a s travnjaka je iznesen dvadeset minuta kasnije, nakon puknuća Ahilove tetive i operiran je iste večeri. Veznjak je ove sezone često u igru ulazio kao zamjena Mateu Kovačiću, a u svim natjecanjima uspio je upisati 40 nastupa.

REUTERS/Peter Nicholls
REUTERS

S obzirom da je trener Maurizio Sarri više puta isticao i djelima pokazao da računa na Kovačića, za očekivati je da će podržati ideju otkupa njegovog ugovora. To je ujedno i velika želja 25-godišnjeg Vatrenog koji je u svoja 32 nastupa u Premiershipu ove sezone upisao dvije asistencije.

Španjolska Marca je u nedavnom velikom tekstu objavila kako Real Madrid i Chelsea privode kraju dugo najavljivanu operaciju u kojoj Eden Hazard prelazi iz Londona u Madrid, a Kovačić trajno ostaje na Stamford Bridgeu.

Naravno da bi Kovačićev ostanak u Londonu automatski značio da će Real na račun Chelseaja uplatiti manji iznos, ali Marca svejedno računa da će iznos premašiti sto milijuna eura. Što bi značilo da je Kovačićeva vrijednost procijenjena između 30 i 40 milijuna eura.

Kao što smo nedavno pisali, Kovačić bi na taj način uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto hrvatskih igrača po pitanju odšteta koje su klubovi za njega platili. Inter (11) i Real Madrid (38) do sada su ga platili 49 milijuna eura, a kada tome dodamo mogućih 40 u transferu u Chelsea, Kovačić će se već sa 25 godina primaknuti brojci od 100 milijuna eura. Daleko iza njega ostali bi Mario Mandžukić (64,5) i Luka Modrić (56), koji su do sada bili rekorderi po pitanju plaćenih odšteta.

Linker
24. travanj 2024 04:18