Gualter Fatia/Getty Images / Getty Images
POVRATAK KUĆI?

OSIJEK U LOVU NA POJAČANJA! MOŽE LI SAN POSTATI JAVA U Gradskom vrtu gledaju prema Portugalu, ali velikan se zaštitio klauzulom od 45 milijuna eura!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. prosinac 2018. 15:12

Jedna je od temeljnih postavki osječkog prvoligaša sklonost bivšim Bijelo-plavima, kojima su vrata Gradskog vrta, gotovo svima, širom otvorena. One koje navijači pamte po dobrom uvijek u prijelaznom roku svi prizivaju i nagovaraju na povratak. Međutim, spominjanje ponekog od njih najčešće spada u red navijačkih maštarija i snova koji će teško postati java. Jedan od onih za koje se pronose vijesti o možebitnom povratku među Bijelo-plave jest i defanzivni vezist Josip Mišić.

Odličan transfer

On je, nakon što je iz Osijeka otišao u Rijeku, prije godinu dana s Rujevice transferiran u redove portugalskog diva Sportinga iz Lisabona. Bio je to posao u kojem su Riječani zadovoljno trljali ruke jer je ukupni iznos transfera bio 3 milijuna eura, od čega je njima pripao najveći dio kolača, odnosno 2,5 milijuna. A Mišić je sa Sportingom sklopio ugovor na čak pet i pol godina. Zanimljivo, Portugalci su uspjeli u ugovor ugraditi i klauzulu s odštetnim zahtjevom za slučaj da netko otkupi Mišića, a on je golem - Sporting se zaštitio novčanim iznosom od 45 milijuna eura!

Rijeka, 101217.
Stadion na Rujevici.
Utakmica 19. kolo, Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Rijeka - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Josip Misic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX

S ogromnim je ambicijama - i zadovoljstvom - ovaj mladac zakoračio na portugalsko tlo, svjestan veličine i ugleda kluba čiji je postao član. Nije mu ni loše krenulo, ali vijesti su o njemu malo-pomalo bile sve nepovoljnije. Dogodilo se ono što se nogometnim profesionalcima nerijetko događa. Naime, u Sportingu je došlo do promjene vodstva, a onda i trenera u čijem je mandatu Mišić došao u klub. Novi su vjetrovi zakočili njegovo igranje i poljuljali mu status. Mediji su krenuli u potragu za senzacijom i zaključili da više neće biti u kadru Sportinga iako iz kluba nije stigla službena potvrda takvih tvrdnji. Nije ni od Mišića, jer on se morao obvezati na šutnju. No neki su mediji ostali uporni, pa i otišli korak dalje smještajući ga i tamo i ovamo, a posljednjih su dana istaknuli da je za njegove usluge i igračke vrijednosti zainteresiran Dinamo. Tko zna, možda i je, iako, iskreno rečeno, sumnjamo...

Screenshot: Sporting

Istinsko pojačanje

A Osijek je, dakako, silno zainteresiran za angažman svog bivšeg igrača koji je po kvalitetama i poziciji na kojoj ordinira baš ono što klubu iz Gradskog vrta treba. I bio bi momčadi trenera Zorana Zekića istinsko pojačanje. Međutim, do tog transfera sigurno neće doći, poglavito ne uz golemu odštetu koju je zamislio Sporting, jer ona je u visini primjerice cjelokupne Osijekove investicije za izgradnju nogometnog kampa i novog stadiona na Pampasu. Ipak, ima neka, makar u ovom trenutku slabašna nada da bi se Josip Mišić barem u proljetnoj polusezoni mogao opet loptati u Gradskom vrtu. Naime, uvijek je u opciji i posudba. Nije u interesu ni Sportingu držanje mrtvog kapitala, a ni Mišiću neigranje.

Linker
17. travanj 2024 13:30